Indonézia: Aki nem hord maszkot, sírásó lesz

(Fotó: AFP)

2020. szeptember 15. [9:51]

Különös módszereket alkalmaznak Indonéziában a maszkviselést megtagadók büntetésére. Nemrég arról számoltunk be, hogy aki nem visel maszkot, dönthet, pénzbüntetést fizet vagy egy közterületen felállított koporsóba fekszik bele egy percre. Most újabb büntetést eszeltek ki: aki nem hord maszkot, de nem akarja vagy nem tudja kifizetni a büntetést, az közmunkában ledolgozhatja, mégpedig úgy, hogy sírásó lesz.

Új törvény lépett életbe Indonéziában, Kelet-Jáva egyik körzetében: aki nem hord maszkot, büntetést kap, arra ítélik, hogy a koronavírusban elhunyt áldozatok sírját – írja a Daily Mail.

A helyi elöljáró, Suyono azt mondta, az egész kelet-jávai körzet, Cerne területre csak három sírásó dolgozik, ezért találta ki, hogy hasznosítja a szabálysértőket.

A törvény lehetővé teszi, hogy akik a koronavírus miatt elrendelt szigorításokat nem tartják be, azok pénzbírságot fizessenek vagy közmunkával dolgozzák le.

Indonéziában 3636 új megbetegedést regisztráltak az elmúlt 24 órában. A hatóságok 218 382 fertőzöttről tudnak, a halottak száma 8723-nál jár, emlékeztet az index.hu.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!