40 ezer eurós dzsipet akart külföldre csempészni egy szabadkai férfi

A lefoglalt jármű
A lefoglalt jármű (Fotó: Vámigazgatóság)

2020. szeptember 4. [19:30]

Betűméret:                     

Egy szabadkai férfi 40 ezer euró értékű dzsipet akart az országból Bulgáriába kicsempészni. A vámosok a gradinai határátkelőnél állították meg a kocsit, s vették észre, hogy a luxuskocsinak nincsenek papírjai, írja a 021-es portál.

A 42 éves szabadkai férfi feleségével ült egy kombiban, amelynek az utánfutóján volt rögzítve a rendszámtábla nélküli dzsip. Az ikonikus Jeep Wrangler Unlimited modellnek számító gépkocsit 2016-ban gyártották, az értéke pedig mintegy 40 ezer euró.

A vámosoknak az volt gyanús, hogy a gépkocsinak ideiglenes rendszámtáblája sem volt. Ilyen esetben a fuvarozónak rendelkeznie kell megfelelő dokumentumokkal. A házaspár azt felelte, nincsenek papírjaik, s azért mennek Bulgáriába, hogy ott regisztráltassák a gépkocsit. A kocsinak ideiglenes "zoll" táblája van, amit otthon hagytak, mondta a férfi, ami a hatóság emberei szerint azt bizonyítja, hogy a dzsip már illegálisan került Szerbiába is. Amellett, hogy törvénytelenül akarták a járművet kiszállítani, az is gondot okoz majd nekik, hogy kicsúsztak az elvámoltatás határidejéből is. Az ügy lezárásáig a kocsit lefoglalták.

N. E.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!