Öreg ember nem vén ember: 97 évesen szerzett diplomát egy olasz nyugdíjas

Giuseppe Paternò babérkoszorút is kapott a diploma mellé
Giuseppe Paternò babérkoszorút is kapott a diploma mellé (Fotó: UNIVERSIDAD DE PALERMO)

2020. július 31. [6:02]

Rekordot döntött az olasz Giuseppe Paternò, amikor július végén 97 évesen átvette filozófia és történelem szakos diplomáját a palermói egyetemen, ezzel ő lett a világ legidősebb frissdiplomása - írja a World Today News.

Paterno 1923-ban született egy nagyon szegény szicíliai családba, és már hétévesen dolgoznia kellett, hogy családjának segítsen. 31 évesen esti iskolában szerezte meg a képesítését földmérőként, azt követően 42 évig dolgozott az állami vasutaknál. Közben azonban nem adta fel álmát, hogy egyszer egyetemi diplomát szerezzen, és végül tényleg megvalósította a tervét:

három évvel ezelőtt felvételt nyert a palermói egyetem filozófia és történelem szakára, és kiváló eredménnyel végezte el azt.

A járványhelyzet miatt ugyan videón keresztül államvizsgázott, ám nem csökkentette ez sem a diplomaszerzés örömét a férfi számára.

"Sosem csüggedek, és mindig azt mondom a fiataloknak, hogy ők sem tegyék. Ne hagyják abba a tanulást, az egyetlen dolog az életemben, amit bánok, hogy fiatalkoromban nem tanultam" - fogalmazta meg tanácsát a fiataloknak az olasz La Repubblica számára.

Paterno azonban nem áll meg itt, már készül is a mesterszakra, hogy tovább folytathassa diplomaszerző hadjáratát.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!