Elsőbbségi óra: Amikor csak nyugdíjasok, rászorulók és kórházi dolgozók vásárolhatnak a boltokban Angliában

(Fotó: AP)

2020. március 21. [21:59]

Egyre több élelmiszerbolt-lánc vezeti be az elsőbbségi órát, hogy segíthessenek azoknak, akiknek most a leginkább szükségük van erre.

Egyre több kiskereskedelmi hálózat vezeti be Angliában az elsőbbségi órát, írja a Mirror. Ezekben az élelmiszerboltokban a nyitás utáni első órában kizárólag nyugdíjasok, hátrányos helyzetűek, kórházi dolgozók és mentősök vásárolhatnak.

A cégek ezzel szeretnék biztosítani, hogy az országban egyre jobban elharapózó pánikvásárlás ellenére az időseknek és a koronavírus ellen frontvonalban harcolóknak is jusson megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszer.

Angliában - Magyarországhoz és Szerbiához hasonlóan - csökkentett nyitva tartással működnek a boltok, de a polcokat zárás után hiába töltik fel újra az alkalmazottak, a másnapi nyitás után pillanatok alatt felvásárolják az árukészletet az emberek, így aki későn érkezik, gyakran már csak üres polcokkal találkozik.

Az angoloknál egyes hálózatok már a mennyiségi korlátozást is bevezették, ezzel is próbálják kordában tartani a felesleges és a társadalomra nézve kifejezetten kockázatos felhalmozást. A legnagyobb üzletláncok szinte már kivétel nélkül bevezettek valamilyen vásárlási limitet a koronavírus-járvány kitörése óta.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!