Ratko Mladić halálhírét keltették

Kutya baja: Ratko Mladić. Van egy magyar mondás: Akinek halálhírét keltik, sokáig fog élni. Mladićot a hágai törvényszék első fokon életfogytiglani börtönre ítélte.
Kutya baja: Ratko Mladić. Van egy magyar mondás: Akinek halálhírét keltik, sokáig fog élni. Mladićot a hágai törvényszék első fokon életfogytiglani börtönre ítélte. (Fotó: RTV)

2020. február 11. [16:03]

Nem igaz a Ratko Mladić haláláról szóló információ, amelyet állítólag Bisera Turković, a bosznia-hercegovinai külügyminiszter közölt Twitter-profilján. A hírt Hága és Mladić családja is megcáfolta.

A Tanjug értesülései szerint ezt Helena Eggleston, a hágai szóvivő is megerősítette.

Időközben kiderült, hogy a Twitter-profil, amelyen az álhírt megjelentették szintén egy hamis profil, amelyet a hírhedt Tommaso Debenedetti hozott létre.

Ivica Dačić szerb külügyminiszter a Tanjugnak elmondta: a scheveningeni fogda vezetője arról tájékoztatta, hogy hamisak a Mladić haláláról szóló hírek.

Mladić fia, Darko szintén elmondta a Tanjugnak, hogy fél órával korábban beszélt édesapjával, és minden rendben volt, majd hozzátette: Mladićot meglátogatta az ügyvédje is.

A Mladić haláláról szóló álhírt több szerbiai és régióbeli média is közölte.

Az álhír alapjául szolgáló szöveg szerint, a bosznia-hercegovinai külügyminiszter az ország hágai nagykövete tájékoztatta Ratko Mladić haláláról, ezt pedig - az álhír szerint - a Abdulqawi A. Yusuf, a nemzetközi törvényszék elnöke is megerősítette.

Ratko Mladić őrizetben van, és készül a fellebbezési folyamat kezdetére, amelyet március 17-ére és 18-ára jelentettek be. Mladićot a hágai törvényszék első fokon életfogytiglani börtönre ítélte.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!