Muzslya: Harmadszor tartottak parti bulit

A partiak egy része a Parti bulin
Az ötletgazdák, Daniék
A muzsikusok elhúzták mindenki nótáját
A nem parti bulizók

2019. augusztus 11. [22:46]

Muzslya egyik kijáratánál, a Lukácsfalva felé vezető út mellett, a faluvégi kereszt mögött, harmadszor szerveztek a partiak egy társalgást, az ún. kiserdőben. A parti buli megálmodója a Dani házaspár volt, János és Valéria vetette fel először az ötletet, hiszen a házuk mellett, ha már ápolják, rendezik a kis fás területet, akkor jó lenne évente legalább egyszer, ha "belaknák" a társalogni, szórakozni szerető emberek.

Az idén is csak a dátum volt adott, mindenki jöhetett családostul, társaságostul, vagy egyénileg, és ki-ki azt sütött-főzött, amit hozott magával, ugyanúgy az italt is batyuban hozta mindenki. A gyerekek is jól érezték magukat, a tollaslabdától a fociig, meg egyszerű futáson, zavarócskázáson keresztül eljátszogattak. A hagyományápolók zenekara is összeállt, csatlakoztak hozzájuk még más muzsikusok, akik végigjárták a társaságokat és mindenkinek elhúzták a nótáját.

A szórakozók között persze a partiak közül alig hiányzott valaki, de jöttek Muzslya más részeiről, a szomszédos falvakból is. Voltak külföldiek is, meg külföldre elszármazottak úgyszintén, a rendezvény lényege mindenképpen az volt, hogy a társaságok jól érezzék magukat.

Az ötletgazdáknak pedig ezúttal is teli volt a szívük örömmel, hiszen mind jobban beválik az eredeti terv, hogy minél többen legyenek egy-egy parti bulin, ami valójában nem a falu Parton élő embereinek a bulija, hanem csak a helyszínt jelöli.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!