Horgos: Szolgálati kutya buktatta le a cigarettacsempészeket

Néró és a csempészett áru
Néró és a csempészett áru (Fotó: Vámigazgatóság)
(Fotó: Vámigazgatóság)
(Fotó: Vámigazgatóság)

2019. július 18. [15:29]

Betűméret:                     

Nem tévedett a szolgálati kutya: szerdán mindkét horgosi határátkelőn rejtett cigarettát jelzett az állat, a vámosok így több mint 2000 doboz cigarettát foglaltak le, közölte a Vámigazgatóság

Az első fogás éjjel 1 óra körül történt, amikor egy bolgár rendszámtáblás Volkswagen Sharan jelentkezett kilépésre. Az 55 éves sofőr és négy útitársa Bulgáriából Németországba tartott, s azt mondták nincs semmi bejelentenivaló árujuk. Néró, a szolgálati kutya azonban cigarettát jelzett az utasok ülőhelye alatt. A rejtekhelyről 500 pakli cigaretta került elő: Marlboro, Davidoff és Victory márkájú bolgár zárjeggyel.

Ugyanaznap este Nérónak volt még egy fogása, ezúttal a Horgos 2-es átkelőnél. A zombori rendszámtáblás Opel Zafira 63 éves, szabácsi illetőségű sofőrje Magyarországra tartott. A kutya itt is jelzett, hogy a gépkocsi hátsó részében rejtett cigaretta van. A jármű tüzetesebb átvizsgálásakor a vámosok megállapították, hogy a hátsó ülések alatt dupla padlózatot alakítottak ki, ahonnan 1670 pakli Chesterfield márkájú cigaretta került elő ezúttal macedón zárjeggyel.

Mivel a csempészett áru értéke meghaladta a gépkocsi árának a harmadát, a járművet is lefoglalták addig, amíg az eljárás be nem fejeződik a sofőr ellen.

N. E.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
olvasó
2019. 07. 21. [ 20:24 ]

Hát ez megszívta.