Cserkésztoborzót tartottak Muzslyán

Cserkésztoborzó volt Muzslyán
Cserkésztoborzó volt Muzslyán (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

2018. szeptember 16. [20:11]

Betűméret:                     

Ma délután cserkésztoborzót tartott a muzslyai 4-es számú Szent Imre herceg cserkészcsapat, azzal a céllal, hogy új, kis barátokkal bővüljön a társaság. Jelenleg mintegy 25 gyerek jár a foglalkozásokra, a mostani toborzón pedig 10-en jelentek meg, akik szeretnének megismerkedni a cserkészetben rejlő hasznos tudnivalókkal.

Szarvák Cecília, csapatparancsnok elmondta, hogy ilyenkor szeptember folyamán szokták megejteni az új tagok bejegyzését, a toborzóra különféle játékokkal készültek, hogy minél vonzóbbá váljon számukra a cserkészet. Kincskeresővel indítottak, amely után még néhány ügyességi játékot is becsempésztek. A csapatparancsnok szerint a cserkészet egy nagy jellemnevelő játék, amely segítségével tudatosan vállalhatják a cserkészéletet, amely a vidámságról szól, sok-sok játékkal, de ugyanakkor hasznos ismeretek átadásával is jár.

A legkisebb jelöltek, akiket szüleik is elkísértek erre az alkalomra, sokat hallottak a cserkészetről, az idősebb testvérek, iskolatársak, esetleg barátok meséltek nekik a különféle foglalkozásokról, hogy mi mindenre számíthatnak vasárnap délutánonként, amikor megszervezik az összejöveteleket, úgyhogy nem volt szinte egyiküknek sem ismeretlen, hogy mit is rejt a cserkészet.

Természetesen a táborozások a legvonzóbban a gyerekek részére, de amellett megtanulják hogyan viszonyuljanak egymáshoz, társaikhoz, az állatokhoz, a környezethez, hogy védjék a környezetet, szeressék a természetet, és hogy találékonyak, talpraesettek, segítőkészek legyenek.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!