Sajátos tantermi előadással mutatkozott be a Trainingspot Társulat

Zentán a November 11. Általános Iskolában mutatkozott be a budapesti Trainingspot Társulat
Zentán a November 11. Általános Iskolában mutatkozott be a budapesti Trainingspot Társulat

2013. november 1. [17:43]

Vajdaság több településén is nagy sikerrel mutatkozott be az elmúlt hét folyamán a budapesti Trainingspot Társulat, amelynek tagjai Adán, Csantavéren, Felsőhegyen, Tornyoson és Zentán is lenyűgözték az általános iskolás fiatalokat sajátos hangvételű, Hangállam című interaktív tantermi előadásukkal.

Az előadás alaptörténete szerint egy kamasz fiú, aki előbb balesetet szenved, majd emiatt kómába esik, egy különös világba kerül, amit az ott élők Hangállamnak neveznek. A diktatórikus berendezésű államban sajátságos szabályok uralkodnak, amelyeket mindenkinek be kell tartani, máskülönben igen komoly szankciókkal kell szembenéznie. A főhős a nézőkkel együtt járja be Hangállam különböző stációit, mígnem végül megadatik számára annak lehetősége, hogy visszatérjen a valóságba, ám úgy dönt, nem él ezzel a lehetőséggel.

A sajátos hangvételű produkció egyik szereplője, Bagaméry Orsolya elmondta, a Hangállam című előadás interaktív voltának köszönhetően mindig igyekeznek olyan módon alakítani, hogy az illeszkedjen az éppen aktuális közönség érdeklődési köréhez, majd hozzátette, a történetvezetés folyamán sok esetben más-más dolgokra kerülnek a fő hangsúlyok attól függően, hogy éppen milyen korosztályú személyek alkotják a közönséget. Az előadás során bemutatott szituációk zöme különféle dramatikus gyakorlatokon alapszik, de a cselekményhez kötődően bizonyos pontokon a társulat számára hangszerelt dalok tagolják az egyes stációkat, ami még különlegesebbé teszi az előadás által nyújtott élményeket a közönség tagjai számára.

A Trainingspot Társulat tagjai saját elmondásuk szerint vajdasági vendégszereplésük minden egyes állomásán remekül érezték magukat, ugyanis – ahogyan fogalmaztak – a diákok mindenütt rendkívül jól fogadták a sajátos hangvételű produkciójukat, éppen ezért bármikor szívesen visszatérnek majd térségünkbe.

Huszák Gábor

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!