Zentán bemutatták a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet legújabb kiadványait

Az íróval Döme Szabolc és Beszédes István beszélgetett.
Az íróval Döme Szabolc és Beszédes István beszélgetett. (Fotó: Horváth Zsolt)
Raffai Judit és Resócki Vázsonyi Csilla az intézet második foglalkoztató füzetében a Tiszára vonatkozó vajdasági magyar néprajzi ismereteket gyűjtötték egybe.
Raffai Judit és Resócki Vázsonyi Csilla az intézet második foglalkoztató füzetében a Tiszára vonatkozó vajdasági magyar néprajzi ismereteket gyűjtötték egybe. (Fotó: Horváth Zsolt )
A VMMI második foglalkoztató kiadványa.
A VMMI második foglalkoztató kiadványa. (Fotó: Horváth Zsolt )
Balogh István új könyve.
Balogh István új könyve. (Fotó: Horváth Zsolt)

2024. október 16. [20:12]

Betűméret:                     

Szerda este a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet oszlopcsarnokában bemutatták Balogh István zentai irodalmár legújabb Mesebor című könyvét és Raffai Judit és Resócki Vázsonyi Csilla A Tisza - Vajdasági magyar néprajzi ismeretek gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak címet viselő foglalkoztató füzetet is. Mindkét kiadvány a VMMI gondozásában jelent meg a közelmúltban.

Balogh István legújabb kötetében két dráma szerepel. Az Örökhagyók első változatát a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata felolvasószínházi előadás formájában mutatta be 2009-ben. A Mesebor – Csoda a koponyák hegyén címűt – pedig még korábban, 1989-ben debütált az Újvidéki Rádiószínház műsorában. A zentai irodalmárral Döme Szabolcs, a könyv szerkesztője és Beszédes István műszaki szerkesztője beszélgetett.

A Mesebor a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Színjátéktár sorozatának harmadik könyve.

Raffai Judit és Resócki Vázsonyi Csilla az intézet második foglalkoztató füzetében a Tiszára vonatkozó vajdasági magyar néprajzi ismereteket gyűjtötték egybe, vagyis mindazokat az értékeket, amelyek a folyó és az ember évszázados együttéléséből jöttek létre. A Tisza nagy szerepet tölt be a mellette élők életében, a múltban pedig még inkább meghatározta a Tisza menti lakosság teljes életmódját: termékenyítőleg hatott a természetre és az emberek képzeletére is. A szerzők és a kiadó a kiadványt nemcsak gyerekeknek, hanem szülőknek, nagyszülőknek és pedagógusoknak is ajánlják arra számítva, hogy közösen, feladatvégzés és beszélgetés során együtt ismerik meg a vajdasági népi hagyományokat, néprajzi értékeket.

Horváth Zsolt

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!