Szombaton tartják a Szenteleky-emléknapot

Képernyőkép
Képernyőkép (Fotó: Youtube/Pannon RTV)

2024. október 9. [15:29]

Betűméret:                     

Idén is megtartják a Szenteleky-emléknapot, mellyel a 131 éve született és 91 éve elhunyt író, irodalomszervező, szerkesztő, műfordító munkássága előtt tiszteleg a Szenteleky Kornél Irodalmi Társaság. A rendezvény október 12-én, szombaton 10 órakor kezdődik Szivácon, a Szenteleky Kornél Magyar Művelődési Egyesület székházában (Milovan Jelić utca 83.).

A program keretében Csík Mónika költő, újságíró, a Visszatérés című összeállítással nyitja meg Janovics Erika képzőművész, iparművész kiállítását. Közreműködik a kúlai Papp Ákos-Sára Zoltán gitárduó. Ezt követően Bordás Győző író, szerkesztő tart előadást a 95 éve született és 20 éve elhunyt Bori Imréről, valamint a 90 éves Híd folyóirat történetéről.

Az emléknapon átadják Verebes Ernő írónak a Szenteleky Kornél Irodalmi Díjat, Vujicsics Marietta műfordítónak pedig a Bazsalikom Műfordítói Díjat. A díjazottakat Gruik Ibolya szerkesztő méltatja a bírálóbizottság nevében.

Az esemény résztvevői köszöntik a 85 éves Jódal Rózsát, Madár Anikó szerkesztő alkalmi szövegét pedig L. Móger Tímea költő, újságíró olvassa fel, majd a Mécsvirág együttes előadja A mécsvirág kinyílik c. összeállítását, amely a 80 éve elhunyt Radnóti Miklós verseit tartalmazza.

A díjazottak Szenteleky Kornél egykori lakóházán elhelyezik a tisztelet virágait, a sziváci temetőben pedig megkoszorúzzák a síremlékét is. Az eseményen közreműködik a kúlai Népkör MMK kórusa.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!