Online játék testvérvárosok gyermekei között 

A díjazott gyermekek
A díjazott gyermekek (Fotó: Magyarkanizsa önkormányzata)
A díjazott gyermekek
A díjazott gyermekek (Fotó: Magyarkanizsa önkormányzata)
A díjazott gyermekek
A díjazott gyermekek (Fotó: Magyarkanizsa önkormányzata)
A díjazott gyermekek
A díjazott gyermekek (Fotó: Magyarkanizsa önkormányzata)

2024. május 15. [14:56]

Betűméret:                     

Közel kettőszáz községbeli gyermek vehette át nyereményét Magyarkanizsán a Furfang online játékban nyújtott teljesítményéért. A játék Magyarkanizsa és Tata testvérvárosok közös projektuma, amelyre legutóbb az adventi időszakban került sor. Az ajándékokat viszont most kézbesítette Rigó Balázs, Tata város alpolgármestere.

- Most már harmadik alkalommal vagyunk itt Magyarkanizsán ebből az apropóból, hogy az ajándékokat átadjuk a játék résztvevőinek. Furfangnak neveztük el a játékot, s nagyon örülünk neki, hogy most is közel 200 résztvevője volt. A gyerekek hetekig követték a játékos feladványokat, s próbálták megoldani, amiket Osgyáni Zsuzsanna állított össze munkatársával. Most elérkezett az idő is, s el tudtuk hozni a gyerekeknek a jutalmakat. A játéknak az elmúlt 3 évben mintegy 600 résztvevője volt Magyarkanizsáról és környékéről. Ez a szám is mutatja, hogy milyen nagy érdeklődést kelt a játéklehetőség. Külön öröm a számunkra, hogy nemcsak a gyerekek vesznek részt benne, hanem a családjaik is bekapcsolódnak. Ez is arra kötelez bennünket, hogy folytatódjon a játék. Jövőre, húsvét környékén ahhoz az ünnephez kapcsolódnak majd a feladványok. Fontos, hogy a nemzeti összetartozást ilyen módon is meg tudjuk élni - mondta Rigó Balázs.

A két testvérvárost ugyan 250 kilométer választja el egymástól, de Tata az egyik olyan partnerünk, amely mindig tartalommal próbálja megtölteni ezt a kapcsolatot, fogalmazott a rendezvényen Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester.

- Szeretném megköszönni Tata város önkormányzatának és a polgármester úrnak, hogy tevőlegesen is gondol ránk. Arra biztatom a fiatalokat és a szülőket, hogy továbbra is minden évben vegyenek részt a játékban. Egyrészről elmélyítjük a testvérvárosi kapcsolatokat, másrészről egy idő után személyes kapcsolatok is kialakulnak a két település lakói között. Az együttműködésnek pedig valójában ez a célja, hogy emberek, szervezetek, intézmények is megéljék a testvérvárosi kapcsolatokat, s ne csak a politikum.

A játék feladatsorai mindig az ünnepek magyar hagyományaihoz, illetve irodalmi és zenei alkotásokhoz kötődnek, s így volt ez legutóbb is. Jövőre tehát a húsvéti ünnepkör lesz a középpontban, akinek van kedve készülhet a feladványokra már évközben is.

Németh Ernő

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!