Európai Filmdíj: Két technikai díjat is kapott a Nyugaton a helyzet változatlan című film

Nyugaton a helyzet változatlan
Nyugaton a helyzet változatlan (Fotó: INGHungary)

2022. november 23. [13:27]

Betűméret:                     

Az Európai Filmdíjak decemberi díjátadó gáláját megelőzően több technikai kategóriában is győztest hirdetett az Európai Filmakadémia (EFA). Szerdai közleményük szerint a Nyugaton a helyzet változatlan című film a vizuális effektusok, valamint a smink és haj kategóriában lett díjazott.

Az Európai Filmakadémia nyolctagú zsűrije szerdán az operatőr, vágó, produkciós tervező, jelmez, smink és haj, eredeti filmzene, hang és vizuális effektusok kategóriában hirdetett győztest – olvasható a testület honlapján.

A Nyugaton a helyzet változatlan című első világháborús filmet Erich Maria Remarque regénye nyomán Edward Berger rendezte. A filmmel Németország a legjobb nemzetközi film Oscarjára is pályázott.

Az alkotás vizuális effektusaiért Frank Petzold, Viktor Müller és Markus Frank veheti át az Európai Filmdíjat, a smink és haj kategóriában pedig Heike Merkert választották győztesnek.

A legjobb jelmez és produkciós tervezés elismerését a Belfast című drámán dolgozó Charlotte Walternek és Jin Claynak ítélték oda. Az operatőri munkáért járó díjat Kate McCullough kapja a The Quiet Girl című filmért, a legjobb vágás díjával a Burnings Day című dráma két vágóját, Özcan Vardart és Eytan Ipekert jutalmazták. A filmzenei mezőnyből a lengyel EO zeneszerzője, Pawel Mykietyn kapja a díjat, a legjobb hangnak járó elismerést pedig a The Hole alkotócsapata veheti át.

Az Európai Filmdíjakat december 10-én adják át az izlandi Reykjavíkban.

A legjobb film díjáért Ruben Östlund A szomorúság háromszöge című szatírája, Lukas Dhont Közel című belga-francia holland koprodukciós drámája, Marie Kreutzer Fűző című történelmi drámája, Ali Abbasi Szent pók és Carla Simón Alcarras című produkciója versenyez.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!