Határokon átívelő tehetséggondozó programot indít az erdélyi Osonó Színházműhely

(Fotó: facebook)

2021. november 25. [18:26]

Betűméret:                     

Tehetséggondozás határok nélkül címmel határokon átívelő tehetséggondozó programot indít az erdélyi Osonó Színházműhely hat magyarországi és hat vajdasági résztvevő számára - közölte csütörtökön az erdélyi színházműhely.

A Regisztrált Nemzeti Tehetségpont és Európai Tehetségpont minősítésű Osonó Színházműhely által kezdeményezett tehetséggondozó program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program keretében jött létre és két hétvégén keresztül biztosít színházi nevelésen alapuló személyiségfejlesztő, tehetségápoló műhelymunka-sorozatot a résztvevők számára. A tehetségprogram a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel együttműködésben zajlik.

Az 50 órás intenzív projekt két fázisban valósul meg: november 26-28. között Budapesten, míg december 10-12. között a vajdasági Tóthfaluban. Mindkét helyszínen a programba bevont 12 magyarországi és vajdasági fiatal számára Fazakas Misi rendező és színházpedagógus, illetve Mucha Oszkár színész, tréner tart színházi nevelési, önismereti, személyiségfejlesztő, csapatkovácsoló, beszédkészségfejlesztő és színészmesterség műhelyfoglalkozásokat. A projekt célja az iskolarendszeren kívüli, egyénre szabott, nem teljesítményorientált tehetséggondozás a diákéveikben járó fiatalok számára, amely révén a lehető legnagyobb eredményességgel lesznek képesek kibontakoztatni és érvényesíteni önmagukat.

A Csokonai Vitéz Mihály-díjjal kitüntetett Osonó Színházműhely számos tehetségprogramot szervezett az elmúlt évek során. A társulat, többéves tehetségsegítő munkája és rendszeres ifjúsági projektjei elismeréseként 2016-ban az Európai Parlament Ifjúsági Nagy Károly-díjának nemzeti győztese lett. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!