Sinkovits Péterhez került az Kanizsai Írótábor Vándorkulacsa

Sinkovits Péter és Verebes Ernő
Sinkovits Péter és Verebes Ernő

2021. szeptember 11. [12:29]

Sinkovits Péter író, költő, újságíró vihetett haza az idei, 69. Kanizsai Írótábor Vándorkulacsát. A háromnapos tábor utolsó napja megemlékezéssel és hagyományosan az írótábor Vándorkulacsának az átadásával zárult. Ezzel pedig be is fejeződött a vajdasági magyar irodalom egyik kiemelt eseménye Magyarkanizsán.

A háromnapos tábor utolsó napjának első programja a megemlékezésről szólt. A tavalyi írótábor óta elhunyt neves vajdasági alkotókról emlékeztek meg, név szerint Böndör Pálról, Bela Duranciról és Jung Károlyról.

A hagyományokhoz híven az írótábor Vándorkulacsa ismét új gazdára talált, az idei évben Sinkovits Péter személyében. Évtizedekig dolgozott újságíróként, de verseskötetek, tárcakötet is született tollából, az utóbbi időben pedig a próza foglalkoztatja, eddig három regénye jelent meg, a negyedik pedig készülőben van.

- Akár illik, akár nem, de el kell mondanom, hogy meglepődtem, persze kellemesen. Ez mindig is egy elismerés volt, egy erkölcsi elismerés annak, aki kapta. Volt idő, amikor verssel kellett megszolgálni, többen is írhattak és akinek a legsikeresebb volt a verse, az kapta a Vándorkulacsot, aztán ez módosult végül is - mondta az elismerés átvételét követően Sinkovits Péter.

Korom Sarolta

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!