N Czirok Ferencre emlékeztek Muzslyán

N Czirok Ferencre emlékeztek
N Czirok Ferencre emlékeztek (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Emlékezés a sírjánál
Emlékezés a sírjánál (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Az est egyik mozzanata
Az est egyik mozzanata (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Több N Czirok-vers is elhangzott
Több N Czirok-vers is elhangzott (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

2021. június 13. [11:06]

Betűméret:                     

A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad szervezésében első alkalommal emlékeztek meg a tavaly október 7-én elhunyt N Czirok Ferencről, költőről, irodalmárról, a Sziveri Színpad megalapítójáról. Ezúttal került bemutatásra a legutolsó verseskönyve, az akár szabad szolga című, amely halála előtt egy héttel került ki a nyomdából, és a szerző még kezében tarthatta, átlapozhatta.

Az emlékest keretében Kovács Jolánka, a Sziveri János Művészeti Színpad elnöke szólt N Czirok Ferenc munkásságáról, megjelent könyveiről, majd a tavaly szeptember végén megjelent verseskönyvről Móger Tímeával beszélgetett. Kónya Sándor csókai versénekes jóvoltából több Sziveri- és N Czirok-vers is elhangzott, valamint a műsorhoz hozzájárult egy-egy vers tolmácsolásával Sziveri Emese, Mák Andrea és Molnár Lábadi Csilla.

Az emlékest végén a jelenlevők közül többen is felidézték N Czirok Ferenc emlékét, első találkozásukat, a munkásságának egy-egy részletét, a Sziveri Színpadhoz való elkötelezettségét is ecsetelték, de emlékeztek rá mint barátra, tanítómesterre, alkotóra is.

Az emlékest előtt néhányan kilátogattak N Czirok Ferenc sírjához a muzslyai temetőbe, ahol mécsest gyújtottak, és elhelyezték a kegyelet virágait.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!