Megkezdődtek a Zentai Magyar Kamaraszínház új előadásának próbái

Szilágyi Áron, Virág György, Dévai Zoltán, Papp Arnold és Wischer Johann a sajtótájékoztatón
Szilágyi Áron, Virág György, Dévai Zoltán, Papp Arnold és Wischer Johann a sajtótájékoztatón (Fotó: H. A.)

2020. szeptember 16. [17:48]

Megkezdődtek a Zentai Magyar Kamaraszínház De mi lett a nővel? című új előadásának próbái. A produkció rendezője Dévai Zoltán, szereplői pedig Papp Arnold, Szilágyi Áron és Virág György, akik lelkesen készülnek az október végére tervezett bemutatóra.

Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója az új előadás próbafolyamatának megkezdése kapcsán összehívott mai sajtótájékoztatón elmondta, nehéz időszak áll mögöttük, ám nagyon örülnek annak, hogy megkezdhették az új évadot, amelynek első bemutatója a Csehov novellái alapján Kiss Csaba által készített De mi lett a nővel? című darab lesz, Dévai Zoltán rendezésében. Kifejtette, a darabot az elmúlt évek során számos színház repertoárjára tűzte, és mindenütt nagy sikerrel mutatták be, majd abbéli reményének adott hangot, hogy a zentai közönség is örömmel fogadja majd a különlegesnek ígérkező produkciót.

Dévai Zoltán emlékeztetett arra, hogy a darab szerzője, Kiss Csaba valamennyiüknek tanára volt Budapesten, ahol az újvidéki Művészeti Akadémia hallgatóiként részképzésen vettek részt, majd hozzátette, a Csehov-novellákra épülő produkció középpontjában három színész áll, akik különféle történeteket mesélnek el a múltjukból, ami igazán izgalmassá teszi a produkciót.

Papp Arnold arról beszélt, hogy az előadás elkészítése igen nagy kihívást jelent számunkra, mégis igazi jutalomjátékként élik meg, hiszen annak ellenére, hogy sok munkát igényel, nagyon élvezik a próbafolyamatot, amelynek végére reményeik szerint olyan produkció születik majd, amelyet a közönség is szeretni fog.

Virág György kiemelte, az előadásban igyekeznek némiképp összemosni a határokat, ugyanis azt szeretnék, ha ezáltal is sokféle gondolatot, illetve kérdést tudnának felvetni a nézőkben, majd hozzátette, ezen határok összemosásának a lehetséges módozatait keresik már két hete, amióta a próbafolyamat megkezdődött.

Szilágyi Áron hangsúlyozta, abban a helyzetben, amelybe a járványügyi előírások kényszerítették őket, különösen örömteli számukra, hogy éppen egy olyan produkció elkészítésén dolgozhatnak, amelyben csak kevesen vesznek részt, ugyanakkor – mint mondta – annak is nagyon örülnek, hogy jól haladnak a munkával, amibe valamennyien kölcsönös bizalommal és nagy lelkesedéssel vágtak bele.

Wischer Johann végezetül hozzátette, abban bíznak, hogy október végén a nagyközönség előtt is bemutathatják majd az új előadásukat, amelyet azt követően a tervek szerint több alkalommal is megtekinthet majd a nagyérdemű a Zentai Magyar Kamaraszínházban.

H. A.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!