Mihályi Magdolna kapja az idei Tamási Áron-díjat

Vargáné Mihályi Magdolna, Varga Sándor és Varga Anna (lánya)
Vargáné Mihályi Magdolna, Varga Sándor és Varga Anna (lánya) (Fotó: Varga Bálint (Varga Sándor fia))

2020. szeptember 16. [11:16]

Mihályi Magdolna, a székelyföldi verstábor alapítója kapja a 2020-as Tamási Áron-díjat - közölte a Tamási Áron Közalapítvány szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint Mihályi Magdolna férjével, a tavaly elhunyt Varga Sándor rádiós szerkesztővel közösen hívta életre 10 évvel ezelőtt Csíkcsomortánban a magyarországi és határon túli fiatalok számára meghirdetett verstábort.

A díjat a kultúra és a művészeti élet olyan személyiségeinek ítéli oda a Tamási Áron Közalapítvány, akik az író szellemében a magyarság és más népek békés együttélését, a magyarság fennmaradásának ügyét szolgálják.

A díjat hagyományteremtő szándékkal 2019-ben adták át először Tamási Áron születésnapján, szeptember 20-án az író szülőfalujában, Farkaslakán.

A járvány okozta utazási szigorítások miatt az idei díj átadására jövőre lesz lehetőség - olvasható a közleményben, amely kitér arra is: az alapítvány kuratóriumának tagjai a díjazottal közösen szeptember 20-án megkoszorúzzák Tamási Áron budapesti lakhelyénél, az Alkotás utca 51/b számú ház falán elhelyezett emléktáblát. Az ünnepségen jelen lesz a székelyföldi verstábor két állandó művészmentora, Kubik Anna és Rubold Ödön is. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!