Emmi: Támogatást kaphatnak az elhalasztott POSZT-ra beválogatott előadások

Az alkotások jelentős művészeti értéket képviselnek, az EMMI ezen előadások rögzítésére forrás biztosítását tervezi, hogy a nagyközönség is megismerhesse azokat
Az alkotások jelentős művészeti értéket képviselnek, az EMMI ezen előadások rögzítésére forrás biztosítását tervezi, hogy a nagyközönség is megismerhesse azokat (Fotó: Magyar Hírlap)

2020. augusztus 6. [10:56]

Betűméret:                     

Kormányzati támogatásból készülhetnek felvételek az elhalasztott 20. Pécsi Országos Színházi Találkozóra (POSZT) beválogatott előadásokról.

Az eredetileg júniusra meghirdetett POSZT-ot a szervezők a koronavírus-járvány miatt először szeptemberre tették át. Szerdán azonban bejelentették, hogy a fesztivál megtartását későbbi időpontra halasztják, ám amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, megpróbálják még az évadban valamilyen módon megtartani a színházi fesztivált.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) fontosnak tartja, hogy a találkozó programjába beválasztott darabok elérhetők legyenek - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

Mivel az alkotások jelentős művészeti értéket képviselnek, az Emmi ezen előadások rögzítésére forrás biztosítását tervezi, hogy a nagyközönség is megismerhesse azokat, valamint dokumentációként az utókornak is fennmaradjanak a produkciók.

A támogatás nem automatikus, minden érintett színház kérvényezheti, amely szeretné digitalizálni előadását. A támogatás részleteiről az Emmi kultúráért felelős államtitkársága tájékoztatja a beválasztott alkotókat.

A POSZT az ország legnagyobb színházi fesztiválja, amelyet évente több száz hazai és határon túli közreműködővel rendeznek meg. A jelenlegi járványhelyzetben, az egészségügyi előírások betartása mellett is fokozott kockázatot jelentene a tíznapos rendezvény megtartása, ezért megfontolt döntés volt a fesztivál elhalasztása - áll az Emmi közleményében. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!