Elhalasztják a népszerű palicsi fesztiválokat

A Summer3p hangulata
A Summer3p hangulata (Fotó: RTV)
A filmfesztivál
A filmfesztivál (Fotó: serbia.com)

2020. július 17. [15:54]

A gyülekezési létszámkorlátozás miatt ismételten elhalasztják a XXVII. Európai Filmek Fesztiválját. A korábban augusztus 8-ára halasztott megnyitót ismét elnapolják. Arról, hogy mikor tudják megtartani a rendezvényt, később döntenek.

A szervezők szerint az előkészületek megtörténtek, kiváló programot állítottak össze, de a járványhelyzet mindent felülírt. Láthatta volna a közönség Matteo Garrone olasz rendező Pinocchio című 2019-es alkotását, Philippe Garrel francia alkotó – szabad fordításban – A könny sója című mesterművét. Agnieszka Holland lengyel rendező a Sarlatán című filmjét hozta volna Palicsra. A szervezők remélik, hogy idén még sor kerülhet a fesztiválra.

Megtartják a XVIII. Summer3p fesztivált, de online formában. Az elmúlt 10 év rendezvényein készült videó anyagot streamelik a világhálón, majd ismert hazai és külföldi lemezlovasok szettjeit mutatják be. Augusztus folyamán négy DJ fellépése is várható Palics attraktívabb helyein, hogy ezzel is népszerűsítsék a fürdőhelyet. Az idei nyárra tervezett programokat 2021-re halasztják. Bővebb információk a fesztivál weboldalán olvashatók: www.summer3p.org

Idén a kishegyesi Dombos Festnek is lett volna egy palicsi felvezető eseménye, de a járványhelyzet miatt azt is lemondták.

Németh Ernő

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!