A szokottnál valamivel kevesebb résztvevővel, de megtartották a 9+1 Mesterkurzusát Bácskossuthfalván

Ők nem "banditák", csak az idei Mesterkurzus résztvevői
Ők nem "banditák", csak az idei Mesterkurzus résztvevői (Fotó: 9+1)

2020. július 17. [15:53]

A bácskossuthfalvi 9+1 Művésztelep Mesterkurzusát végül a járványügyi előírások betartásával sikerült megtartani. A gyülekezésre vonatkozó szabályok további szigorítása miatt a hagyományos táborzáró, nyilvánosan is megtekinthető kiállítást viszont nem rendezik most meg.
A hét folyamán a járványügyi előírások betartására ügyelve megtartották a mestertábort a 9+1 Művésztelepen. Forró Krisztián, a művésztelep vezetője elmondta, hogy a 42 éves 9+1 Nemzetközi Művésztelep 2020. július 13-18. között megtartott Mesterkurzusának A zöld címet adták, ami ajánlott, de nem kötelező téma volt az alkotók számára. Minden művész egy vagy két alkotását a művésztelepnek ajándékozta. Az alkotásokat katalógusban jelentetik meg és az évzáró kiállításunkon is kiállítják. Az idei szelektor Zsáki István volt. Az idei évben a fennálló helyzetre való tekintettel nem szervezik meg a tábort záró műsorral egybekötött kiáltásmegnyitót.

Forró azt is elmondta, hogy Zsáki István meghívásának nem tudott mindenki eleget tenni az előállt helyzet miatt. Végül Lázár Tibor, Miroslav Jovančić, Novák Mihály és ifjabb Novák Mihály, valamint Csernik Attila tett eleget a meghívásnak. A 9+1 Nemzetközi Művésztelep idei mesterműhelyét magánszemélyek mellett a bácskossuthfalvi helyi közösség, Topolya Község önkormányzata, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta, valamint a Magyar Nemzeti Tanács is támogatta.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!