Meghalt Kenny Rogers, a legendás countryzenész

Kenny Rogers (1938-2020)
Kenny Rogers (1938-2020)

2020. március 21. [17:54]

Meghalt Kenny Rogers világhírű countryzenész. A 81 éves amerikai előadó halálhírét a családja jelentette be a Twitter közösségi portálon szombaton.

A család tájékoztatása szerint az énekes előző este hunyt el otthonában szerettei körében. Egy ideje hospice-ellátásban részesült. Kenny Rogers legismertebb slágerei közé tartozott a The Gambler című dal, valamint az Islands in the Stream, amelyet Dolly Partonnal énekelt.

A zene mellett televíziós produkciókban és filmekben is gyakran szerepelt.

Kenny Ray Rogers egy ácsmester hét gyereke közül a negyedikként 1938. augusztus 21-én jött világra a texasi Houstonban. Zenészpályafutása az ötvenes években kezdődött.

A zenész ötször nősült, öt gyereke született.

Kezdetben a jazzel is megpróbálkozott a The Bobby Doyle Trio tagjaként, majd a hatvanas évek vége felé vált a country autentikus előadójává. Sokáig együttesekkel énekelt, melyek közül a legnevesebb a The First Edition volt, ahonnan a hetvenes évek közepén távozott, hogy megalapozza szólókarrierjét.

A hivatalos honlapjáról idézett adatok szerint albumaiból több mint 120 millió példány kelt el világszerte, 20 platina- és 11 aranylemeze volt. A Grammy-díjakon kívül több alkalommal megkapta a Country Music Awardsot és az American Music Awardsot is.

2016-ban búcsúturnéra indult, de azt követően is több fellépést vállalt. 2018 elején azonban egészségi okokból visszavonult a színpadtól. (MTI, origo.hu)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!