Nemzetközi elismerés Mezei Szilárdnak

Mezei Szilárd
Mezei Szilárd (Fotó: Szerda Zsófia)

2020. március 19. [23:44]

A luxemburgi Artistes en Herbe elnevezésű nemzetközi zeneszerzői szemle idei díjazottjai között szerepel a vajdasági Mezei Szilárd is, aki szűkebb régiónknak csakúgy, mint az európai kortárszene világának különleges színfoltjaként van jelen. Zenéje a népi gyökerekből kiinduló, improvizációs technikákkal átszőtt bartóki hagyományokon alapul. Számos formációja és megannyi lemeze révén szülőföldjének kulturális és történelmi hagyatékát következetesen előtérbe helyezi.

A zeneszerzői szemle nemzetközi zsűrije a kiemelkedően igényes és nagyszámú mezőnyre való tekintettel megosztott díjakkal jutalmazta a versenyzőket. Mezei Szilárd a Concerto for Flutes (Versenymű fuvolákra) című kortárszenei darabjával az ugyancsak megosztott harmadik helyezést érdemelte ki.

A díjazott versenymű magyarkanizsai előadása az alábbi linken tekinthető meg a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában, Gyüdi Sándor karnagy vezényletével, illetve Ittzés Gergely fuvolaművész szólójátékával: https://www.youtube.com/watch?v=Q3rW8U5eaeo&fbclid=IwAR2XFmN4moDNf-sGi0NwZ7BKD2FlU30qPhWvlj4HrZ5NOhXYoFFOYWMqb68 .

Tóth Adél

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
olvasó
2020. 03. 23. [ 13:12 ]

Nagyszerű!!!