Petőfi és kortársai verseit szavalták Muzslyán

A szavalóverseny díjazottjai a zsűri tagjaival
A szavalóverseny díjazottjai a zsűri tagjaival (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
A szavalóverseny egyik mozzanata
A szavalóverseny egyik mozzanata (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
A zsűri munka közben
A zsűri munka közben (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

2020. március 13. [0:00]

Betűméret:                     

A Muzslai Petőfi Sándor MME szervezésében ma megtartották a Petőfi a szívünkben - Petőfi és kortársai elnevezésű szavalóversenyt, amely több éven keresztül úgy is értelmezhető, hogy az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra való megemlékezés bevezetőjeként szolgál.

Az idei megmérettetésre 32 diák nevezett be, akiket háromtagú zsűri hallgatott meg, név szerint Kovács Jolánka, a muzslyai iskola könyvtárosa, Jenovay Lajos, a nagybecskereki Madách Amatőr Színház társulatvezetője és Gáspár Barra Szilárd, a Petőfi Program Muzslyán szolgáló ösztöndíjasa, akiknek nem volt könnyű dolguk, mert sok szép szavalat hangzott el Petőfitől, de kortársaitól is.

A zsűri értékelése szerint az első és második osztályosok mezőnyében a Bacsó Letícia első díjat kapott, Pakai Andrej pedig pedig második díjas lett, ők mindketten a muzslyai iskola diákjai. A harmadik és negyedik osztályosok kategóriája volt a legtömegesebb, ahol a legjobbnak bizonyult Olajos Teodor, aki a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola diákja, a második díjat is ebben a tanintézményben tanuló Szalma Zita érdemelte ki, míg a harmadik helyezett lett a nagybecskereki iskola kihelyezett tagozatán, Szentmihályon tanuló Horváth Ráján, és ebben a mezőnyben egy különdíjat is kiosztottak, azt a muzslyai Csiszár Rihárd érdemelte ki. Az ötödik és hatodik osztályosok mezőnyében a legjobbnak bizonyult a szerbittabéi iskola diákja, Szakáll Éva, és egy különdíjat osztott még a zsűri, azt Nyerges Anabella, a nagybecskereki iskola diákja vehette át. A hetedikes és nyolcadikos diákok közül Kormányos Ákos, muzslyai tanuló első díjban részesült, míg Szalma Emil, nagybecskereki diák pedig különdíjat kapott.

Muzslyán március 14-én délután 17 órakor emlékeznek meg az 1848/49-es szabadságharcról és forradalomról, a művelődési egyesület előtt rövid alkalmi műsorra kerül sor, azt követően pedig megkoszorúzzák Petőfi-szobrot.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!