Bácskossuthfalva: Megnyílt a Tavaszi zsongás kiállítás

A kiállítást Gondi Martina, a VMMI igazgatónője nyitotta meg
A kiállítást Gondi Martina, a VMMI igazgatónője nyitotta meg (Fotó: Komáromi Gizella)
A helybeli Tarka Virág kézimunkacsoport kiállított munkáinak egy része
A helybeli Tarka Virág kézimunkacsoport kiállított munkáinak egy része (Fotó: Komáromi Gizella)
Hímzéssel készült népviselet
Hímzéssel készült népviselet (Fotó: Komáromi Gizella)
A kiállítás érdekes színfoltja
A kiállítás érdekes színfoltja (Fotó: Komáromi Gizella)

2020. március 11. [21:03]

Évről évre megszervezi Bácskossuthfalván Tavaszi zsongás elnevezéssel az amatőr kézműves és művészeti kiállítást az Ady Endre Művelődési Központ Kézműves Szakosztálya. A rendezvényt Gondi Martina, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatónője nyitotta meg az Echo Gyermek- és Ifjúsági Rendezvényközpontban.

Gratulált mindenkinek, aki szabadidejével, ügyességével, szorgalmával, esztétikai igényességével és kézimunkájával hozzájárult a kiállításhoz. Kifejtette, hogy a húszas éveket a Nemzetpolitikai Államtitkárság az erős közösségek évének kiáltotta ki, és Bácskossuthfalva kiváló példája ennek, hisz csodálatos végignézni, ami ezen a kiállításon összpontosul. Lehetőséget ad mindenkinek magát megmutatni, egy közösségbe tartozni. „A faluban tevékenykedők egy magas igényességről tesznek tanúbizonyságot, ami egyébként nem általános, sajnos. Nagyon jó lenne – és próbáljuk minden szakszolgálatunkkal mi is segíteni, illetve azzal is, hogy a népművészetre, a néphagyományokra próbáljuk felhívni nagyon sokszor a figyelmet. Ezért tesszük mindezt, mert pontosan ezt az igényességet szeretnénk hogyha megtalálnák azok a kézművesek, vagy azok a műkedvelők, ha így tetszik, akik a hétköznapjaikban szívesen készítenek tárgyakat” – nyilatkozta. Mivel a kiállított tárgyak egy része megvásárolható, a közelgő húsvétra való tekintettel azt is kiemelte, hogy itt találhatók olyan alkotások is, amelyek gesztus értékűek, és érzelmeket tudnak megmozgatni.

Tímár Gabriellától, a helybeli művelődési központ elnökétől megtudtuk, hogy a kiállítók meghívásos alapon érkeztek, de igyekeztek mindenkit felölelni, aki a faluban kézművességgel foglalkozik. Azt is elmondta, hogy évről-évre szebb munkák kerülnek ki az alkotók keze alól, hisz a fejlődést fontosnak tartják. Fontos dolog a szakmai háttér is, amit megpróbálnak biztosítani a kézműves szakosztály részére, ami akár a kiállítás felrakására is vonatkozik.

A Tavaszi zsongáson különböző technikával készült alkotások sokaságát láthatják az érdeklődők március 16-áig a meghatározott időpontokban. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Fazekas Róbert a Magyar Nemzeti Tanács képviseletében és Seffer Attila, a helyi közösség tanácsának elnöke. Külön köszöntötték a mélykúti vendégeket és kiállítókat.

Komáromi Gizella

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!