Szabadka: Elmaradnak a nagyobb művelődési események

Illusztráció
Illusztráció (Fotó: Wikipedia)

2020. március 11. [18:47]

Betűméret:                     

Aleksandar Vučić szerb államfő szerda délután bejelentette, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel megtiltják az olyan összejövetelek megtartását, amelyeket zárt térben szerveznének meg, több mint 100 személy részvételével.

A szabadkai intézmények is alkalmazkodnak a rendelethez, illetve várják az ezzel kapcsolatos hivatalos eligazítást.

A Népkör Magyar Művelődési Központból azt a választ kaptuk, hogy a rendeleteket figyelembe véve cselekszenek. Zárt térben a nagyobb rendezvényeket elhalasztják, szabadtéri rendezvényeiket megtartják. A csoportfoglalkozásokat is megtartják, míg más rendelet nem lép életbe. Közben fokozottabban figyelnek majd a higiéniára, kézfertőtlenítőket helyeztek el az épületben. Emellett oktatóik fokozottan odafigyelnek a tagság (gyermekek, fiatalok stb.) tisztasági szokásaira. Az intézmény vezetősége legközelebb hétfőn dönt a továbbiakról – áll a Népkör vezetésének válaszában.

A szabadkai VM4K a közösségi oldalakon, illetve körlevélben értesítette közönségét, hogy a jelenlegi járványügyi rendelkezések értelmében, valamint a személyes és társadalmi felelősségvállalás jegyében a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ minden közösségi rendezvénye határozatlan ideig ELMARAD – az ebben az időszakban elmaradó események átütemezésre kerülnek és egy későbbi időpontban kerülnek majd megszervezésre.

A szabadkai színházak vezetőit is megkerestük a kérdéssel. Körmöci Petronella, a Népszínház magyar társulatának vezetőjétől azt a választ kaptuk, hogy egyelőre még nem kaptak hivatalos értesítést a teendőkről.

A Szabadkai Népszínházban szombaton a Fekete Péter című előadás van műsoron, a Kosztolányi Dezső Színházban pedig csütörtök este A kút nem kiút című produkció.

Kapcsolódó hír:

Számos bejelentett rendezvény marad el

Németh Ernő

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!