Áprilisban lesz a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozója Szajánon

2020. február 10. [15:11]

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület az idei évben 2020. április 17-e és 25-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozóját. A 2020-as Találkozó házigazdája Szaján.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 25. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: 2020. március 6.

Jelentkezni online felületen is lehet, ha ide kattintanak:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQ0ayrIE22V2SF-uL0xIgz6uadE4M62vE-APCdA8B5lfLNgg/viewform

De a jól megszokott jelentkezési lapot a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjáról is le tudják tölteni:

http://www.vmmi.org/index.php?ShowObject=felhivas&id=601

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást, melyet szintén a fent említett oldalon találnak meg.

A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Varga Tamásnál a 062/566-213-as telefonszámon, illetőleg a tamas@vmmi.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Fábián Mónikánál a 069/554-12-16-os vagy a szinjatszas@vmmsz.org villámpostacímen.

Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

Felhívás a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozójának megrendezésére

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség 2020. február 7-ei dátummal felhívást tesz közzé a 2021. évi, sorrendben huszonhatodik Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának megrendezésére. A találkozó tervezett időpontja: 2021. április 9–18.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVI. Találkozója társszervezői jogára a Bácskában működő színjátszó csoportok, művelődési egyesületek jelentkezhetnek. A pályázati beadványt, amelynek tartalmaznia kell a csoportot képviselő jogi személyiség (egyesület, egyéb szervezeti forma) vezető testületének szándéknyilatkozatát, valamint az egyesület területi székhelye szerinti, községi / helyi közösségi hivatalának nyilatkozatát a rendezvény megszervezéséhez nyújtandó anyagi és erkölcsi támogatásáról, legkésőbb ez év április 6-áig szükséges megküldeni a VMMSZ postacímére (Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, 24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4.).

A társszervezői kötelezettségek magukba foglalják a közönségszervezést, az előadások műszaki feltételeinek biztosítását, valamint a részvevő együttesek tagjainak szerény megvendégelését.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!