Az első élő adással folytatódik a Fölszállott a páva pénteken

2019. november 7. [20:36]

Betűméret:                     

Az első élő adással folytatódik a Fölszállott a páva idei gyerekévada, péntek este tizenkét produkciót láthatnak a nézők.

A Duna Televízióban 19 óra 30 perctől sugárzott műsorban a gyerekek ezúttal is négy kategóriában - énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek - mérhetik össze a tudásukat. Az előző évekhez hasonlóan 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.

Az első élő adásban a táncos szólisták és táncospárok között
Molnár Szabolcs (Debrecen), Kristóf Áron (Dernő, Felvidék), valamint Dudás Lili és Kispál Domonkos (Jászberény) mutatkozik be.

A táncegyüttesek közül a szombathelyi Vasi Kislegényczéhet, a badacsonytördemici Tördemic Néptáncegyüttes Pörge csoportját, valamint a budapesti Kis Kincső Néptáncegyüttest láthatják a nézők.

Az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a Kisrügy énekegyüttes (Székesfehérvár), Szász Csanád László (Körtvélyfája, Erdély) és a Tulipános Tilinkó (Pécs) lép színpadra.

A hangszeres szólisták és zenekarok közül az Ördöngös Népzenetanoda (Komárom), Nagy Benedek (Budapest) és Merkovity Anna (Temerin, Vajdaság ) adja elő produkcióját.

A zsűri tagja Sebestyén Márta, Kossuth-díjas népdalénekes; Salamon Beáta előadóművész, népi hegedű tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, akadémikus, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára; Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A műsorban egy különleges produkciót, a Csillagkaput is láthatják a nézők az Alba Regia Táncegyüttes Pulutyka csoportja, a Parapács Zenekar, a debreceni Kispendely Énekegyüttes és Novák Péter közreműködésével.

A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!