Megnyílt a 64. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár

Milovan Vitezović nyitotta meg az idei könyvvásárt
Milovan Vitezović nyitotta meg az idei könyvvásárt (Fotó: Tanjug/Zoran Žestić)

2019. október 20. [20:19]

Vasárnap este hivatalosan megnyílt a 64. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár, amelyen 500 kiállító gyűlt össze, közülük több mint hatvanan külföldiek. A vásárt Milovan Vitezović, a Szerbiai Irodalmárok Egyesületének elnöke nyitotta meg.

„A kutatások szerint 5000 középkori szerb írás van a világban, mi pedig kérni fogjuk azok visszaszállítását az országba. Egy nap ki fogjuk állítani ezeket az írásokat” – mondta Vitezović beszédében.

A belgrádi könyvvásár idei díszvendége Egyiptom, amelynek nevében a Kairói Nemzetközi Könyvvásár igazgatója köszöntötte a vendégeket. Elmondta, Egyiptom ősi civilizáció, amely hisz a könyv erejében.

Vladan Vukosavljević művelődési és tájékoztatási miniszter szintén köszöntötte a megjelenteket, s hangsúlyozta, Egyiptom a tehetséges emberek országa, amely hatalmas kincset adott a világkultúrának. Hozzátette, Szerbia és Egyiptom kultúrális együttműködésre fog törekedni.

A 64. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár október 27-ig várja a látogatókat 500 kiállítóval, hazai és külföldi kiadók terméseivel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel. A szerbiai kiadókon kívül a boszniai Szerb Köztársaság, Bosznia-Hercegovina, Marokkó, Algéria, Tunézia, Németország, Fehéroroszország, Svájc és Albánia képviselteti magát. (Tanjug, RTV)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!