Tóth Péter zongoraművész első vajdasági koncertkörútja

2019. október 7. [23:27]

Tóth Péter Junior Prima Díjas zongoraművész első vajdasági turnéja keretében Zomborban, Szabadkán és Újvidéken ad koncertet.

A körút apropója a jövőre 85 éves Megyeri Lajos zeneszerzővel ápolt barátságuk, akinek műveit Tóth Péter a világ számos koncerttermében ismertette már meg a közönséggel. Így mind a zombori, mind a szabadkai, mind pedig az újvidéki koncertjének műsorán is szerepel Megyeri-darab.

Tóth Péter Békéscsabán kezdett el zongorázni, majd a Budapesti Zeneakadémia elvégzését követően az Egyesült Államokban tanult, jelenleg New Jerseyben él, két egyetemen is tanít. A világ számos országában koncertezett, többek között Németországban, Hollandiában, Ausztriában, Franciaországban, az Egyesült Államokban, Japánban, Dél-Koreában, Costa Ricán, Peruban és Magyarországon. Emellett számos díjat nyert.

Tóth Péter október 13-án 19 óra 30 perctől a zombori Petar Konjović Zeneiskolában, október 14-én 19.30-tól a szabadkai Városháza dísztermében, október 15-én pedig 19 órától az újvidéki Városháza dísztermében ad koncertet. A belépés mindhárom koncertre ingyenes.

A koncert szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Megyeri Lajos Magyar Életfa díjas zeneszerző, zenepedagógus és Rákity Éva.

A koncertkörút a XXVI. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok keretében kerül megszervezésre.

Facebook-profil: https://www.facebook.com/peter.toth.5602728
Facebook-oldal: https://www.facebook.com/PeterTothPianist/
Honlap: http://petertothpianist.com/
E-mail cím: tothpianopeter@gmail.com

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!