Bácsalmás: Jótékonysági gálaest a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 30. évfordulója alkalmából

A bácsalmási Máltai Gyermekkórus és az egyházi asszonykórus
A szeretetszolgálat munkáját Sinka József ismertette
Az est sztárvendége: Vastag Tamás
A vajdasági résztvevők: a pacséri citerazenekar és vegyes kórus

2019. október 7. [20:46]

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fennállásának 30. évfordulója és a zene világnapja alkalmából a hét végén jótékonysági gálaestet szervezett a szeretetszolgálat bácsalmási csoportja, melynek vajdasági fellépői is voltak. A helybeli művelődési ház színháztermében több mint százan léptek közönség elé.

A megjelenteket Sinka József, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője köszöntötte, és számolt be a harminc évvel ezelőtt Magyarországon Csilla von Boeselager bárónő és Kozma Imre atya által az elsők között megalapított civil szervezet munkájáról. „Hitvallásunk szerint világnézetre, nemzetiségre és felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segítjük a rászorulókat: hajléktalanokat, időseket, betegeket, fogyatékosokat”- tudatta. Azt is elmondta, hogy a bácsalmási a szeretetszolgálat egyik legfiatalabb csoportja, 2017-ben alakult. Már számos akciójuk volt: többek között ételt osztottak, tartós élelmiszer adományt gyűjtöttek, tavaly közel 1100 család részesült adományukból. Gyermekek részére tábort, kézműves foglalkozásokat tartanak, és heti rendszerességgel ruhát osztanak. Mint kiemelte, hitvallásuk a „hit védelme és a szegények szolgálata. Adományainkkal térségünk hátrányos helyzetben élő gyermekeinek és családjaiknak segítünk, hiszen csak együtt vagyunk képesek jobbá tenni a világot.”

A jubiláló szeretetszolgálatot és a megjelenteket köszöntötte Németh Balázs, Bácsalmás polgármestere is, és kívánt eredményes fellépést a számos szereplőnek.

A jótékonysági esten közönség elé lépett az egyházi asszonykórus és a Máltai Gyermekkórus Bundula Marcella zongorakíséretével Szőke Mónika vezetésével, Vastag Tamás Fonogram-díjas énekes, színész, Szűcs-Nagy Liza, Benedek Viktória és Geri Tamás operett énekesek, Magdali Anna és a Pántlika Zenekar, a madarasi Búzavirág Népdalkör, Bundula Marcella növendékei, a pacséri citerazenekar és vegyes kórus, a madarasi Gyermek- és Ifjúsági Fúvószenekar Szente Alfonz Gergely vezetésével, az Akapella formáció, a bácsalmási Őszikék Népdalkör és Mezei Gábor harmonikaművész.

Az est bevételét a rászorulók megsegítésére fordítják.

Komáromi Gizella

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!