Új terjesztési megoldások a Forum Könyvkiadónál

Kárpát-medencei szintű jelenlét a cél

Virág Gábor, a Forum igazgatója

2019. július 11. [13:51]

Az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet új utakat keres kiadványai terjesztéséhez. Céljuk az, hogy azok eljussanak a Kárpát-medence országaiba, illetve hogy ezekről a területekről is érkezzenek magyar nyelvű kiadványok Vajdaságba – nyilatkozta a Vajdaság Ma hírportálnak adott interjúban Virág Gábor, a Forum igazgatója.

Érdeklődésünkre elmondta, hogy a kiadónak készül az ötéves kulturális stratégiája, ugyanis minden újvidéki intézmény ezzel készül az Újvidék Európa kulturális fővárosa projektum előzeteseként. Ennek kapcsán fogalmazódott meg az újítás ötlete. „A magyarországi terjesztést is szeretnénk erősíteni, de ugyanakkor szeretnénk kiépíteni kapcsolatokat Muravidéken, Felvidéken, Erdélyben is irodalmi szervezetekkel, könyvkiadókkal, könyvterjesztőkkel” – fogalmazott Virág Gábor. Közlése szerint az idén már meg is ejtették az ezzel kapcsolatos első egyeztetéseket.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy az elmúlt időszakban elsősorban szerb, horvát és szlovén műveket fordításait jelentették meg, de ezt szeretnénk kibővíteni, akár bolgár, macedón, albán szerzőket is bevenni a produkcióba. Ezeknek is meg kell találni a piacát. „ Könyvenként változik a kiadó stratégiája, de pont a rendezvényszervezéssel, illetve a marketingfeladatok erősítésével is próbálunk ezen erősíteni” – fogalmazott, és közölte, hogy várakozásaik szerint sikerült egy rendezvényszervezőt foglalkoztatniuk, akinek csak az lesz a feladata, hogy minden könyv eljusson jó helyekre, jól megszervezett könyvbemutatókra.

Az interjút a Válasz rovatunkban olvashatják.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Garai László
2019. 07. 12. [ 14:29 ]

Reménytelen. A Forumnak nincsenek eladható könyvei. Át szoktam nézni az aktuális éves listát, de nemigen tudok kiemelni semmit az utóbbi - mondjuk - fél évtizedből. Mondom ezt mint a 90-es évek sikeres lap- és részben könyvterjesztője az észak bácskai térségben (60-100 eladóhelyet láttam el). Megoldás: a nemzeti tanács inkább a diákok utaztatására, lakhatására, kötelező olvasmánnyal való ingyenes ellátására fordítsa a kidobott pénzt. Átalakítani, ahogy a M. Tud. Akadékoskodókkal csinálták.