Ada: Újabb nagysikerű koncertet adott Fehér Nóra

Fehér Nóra ezúttal is sokszínű programmal örvendeztette meg az adai közönséget
Fehér Nóra ezúttal is sokszínű programmal örvendeztette meg az adai közönséget

2018. december 9. [10:10]

Betűméret:                     

Zsúfolásig megtelt szombaton este az adai Szarvas Gábor Könyvtár színházterme, ahol a Kormorán és a Madrass együttesek moholi születésű énekesnője, a Komáromi Magyar Lovasszínház és a Győri Nemzeti Színház színésznője, Fehér Nóra adott jótékonysági koncertet, amelynek bevételét a moholi Csobolyó Művelődési Egyesületnek ajánlotta fel.

A népszerű énekesnő elmondta, az idei már a harmadik jótékonysági hangversenye Adán, majd hozzátette, mindezért nagy köszönet illeti a Szarvas Gábor Könyvtárt, amelynek illetékesei évről évre lehetővé teszik számára, hogy a színházterem adhasson otthont az ádventi koncertjeinek, amelyeknek bevételét minden évben valamilyen nemes célra igyekszik felajánlani. Kifejtette, a hangversenyre hagyományosan ádvent második hétvégéjén kerül sor, és igyekszik minden évben új dalokkal és új vendégekkel megörvendeztetni az adai közönséget, ami természetesen ezúttal sem volt másként.

Az idei koncert vendége Bányoczky Nóra, a Győri Nemzeti Színház színésznője volt, aki nemcsak saját produkciókkal lépett színpadra, hanem Fehér Nórával közösen több különleges duettet is előadtak. A koncerten jelen volt Orcsik Dorka is, az a kislány, akinek a gyógykezeltetésére Nóra a tavalyi adventi jótékonysági koncertjén gyűjtött adományokat, és mivel Dorka azóta már szerencsére jól van, a mostani koncerten az ő kedvéért csendült fel az egyik kedvenc dala, a Legyen hó című szerzemény.

Az est folyamán elhangzó dalokban kiemelt szerepet kapott az otthon és a haza témája, hiszen Nóra nem titkolt célja, hogy hazaköltözzön, és itthon alapítson családot. Éppen ezért a hangverseny során többször is hangsúlyozta, mennyire kötődik a szülőföldjéhez, amely – mint mondta – nemcsak az otthont, hanem a megnyugvást is jelenti számára. Egyebek mellett ennek is köszönhető az, hogy a koncert bevételét ezúttal a moholi Csobolyó Művelődési Egyesületnek ajánlotta fel, hiszen egykor maga is ennek az egyesületnek a berkeiben kezdett el népdalokkal foglalkozni. Ennek kapcsán elmondta, ma is rendkívül hálás azoknak az embereknek, akik az egyesületben tevékenykednek, vagyis – ahogyan fogalmazott – akik őrzik a lángot, és szikrát gyújtanak, amelyből később fáklya lehet.

A rendezvényen a Csobolyó Művelődési Egyesület tagjai is színpadra léptek, akik moholi lakodalmas összeállítással köszönték meg Fehér Nórának és a közönségnek azokat a felajánlásokat, amelyek nagymértékben hozzájárulnak majd a tevékenységük zavartalanságának fenntartásához.

H. A.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!