Legkevesebb 29 ember meghalt, amikor tűz ütött ki egy isztambuli szórakozóhely felújítása közben

(Fotó: FoNet/AP)

2024. április 2. [17:50]

Betűméret:                     

Legalább 29 ember meghalt és több megsebesült egy törökországi szórakozóhely felújítása során keletkezett tűzben. A tragédia Isztambul Besiktas nevű negyedében történt. A felújított szórakozóhely egy 16 emeletes épület alagsorában volt.

Az Anadolu török ​​állami hírügynökség szerint a tűz egy, a város európai oldalán, Besiktas kerületében található szórakozóhelyen, felújítási munkálatok során keletkezett. Az áldozatok mindegyike építőmunkásként dolgozott. A Masquerade klub egy magas épület alagsorában található. A tűz keletkezésekor a klub zárva volt a felújítási munkálatok miatt. Isztambul kormányzója annyit közölt, hogy a tűz nem sokkal dél után ütött ki, annak oka egyelőre tisztázatlan. Hozzátette: a tűz áldozatai feltehetően a felújítási munkálatokban vettek részt.

Az áldozatok száma a délután gyorsan emelkedett, a kormányzó hivatala több frissítést is kiadott. Több sérült súlyos állapotban van.

Kedden délután is még tűzoltók és mentők vették körül a város Gayrettepe negyedében található 16 emeletes lakóépületet, aminek alsó két emeletét foglalja el a leégett szórakozóhely. A történtekkel kapcsolatban öt embert már le is tartóztattak, nyomozás indult. A letartóztatottak között van három munkahelyi alkalmazott, a szórakozóhely és a felújítás vezetője is, írja a BBC hírére hivatkozva a telex.hu.

Isztambul frissen újraválasztott polgármestere, a helyszínen tartózkodó Ekrem Imamoglu a közösségi oldalain kommentálta a történteket: „Isten irgalmazzon az életüket vesztett polgárainknak, és mielőbbi felépülést kívánok a sérülteknek” – írta X-en. Recep Tayyip Erdoğan török elnök Ali Yerlikaya belügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése után értesült a tragédiáról.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!