Húszezer otthon maradt áram nélkül Ausztriában az erős havazás miatt

(Fotó: tagesschau.de)

2023. december 4. [6:34]

Betűméret:                     

Az erős havazás megbénította a közlekedést, húszezes háztartás áram nélkül maradt, egy embert lavina sodort el Ausztriában.

A tájékoztatás szerint Stájerországban egy magas feszültségű felsővezeték rongálódott meg, ami miatt a délkeleti tartomány egyes részeiben megszűnt az áramszolgáltatás. A mobiltelefon-szolgáltatás szintén szünetelt, 265 elektromos elosztóállomás vált üzemképtelenné – írja az MTI.

Több ezer háztartás maradt áram nélkül Felső-Ausztria tartományban is. A hófúvások valamelyest alábbhagytak vasárnapra és az utakon is javult a helyzet, de számos helyen továbbra is kidőlt fák akadályozzák a forgalmat az ÖAMTC osztrák autóklub közlése szerint. Az ÖBB osztrák vasúttársaság szerint fennakadások vannak a vonatközlekedésben is.

Az osztrák hatóságok mindemellett lavinaveszélyre figyelmeztettek a hegyekben, ahol több mint fél méter hó hullott szombat óta.
Salzburgnál nagyszabású mentőakciót váltott ki egy lavina. Az osztrák rendőrség az este folyamán közölte, hogy egy 51 éves cseh állampolgár vesztette életét Karintia tartományban, a Mölltal-gleccseren egy lavina következtében. A férfit teljesen elsodorta és betemette a hó, szemtanúk ásták ki, de újraéleszteni már nem tudták, a helyszínre helikopteren kiérkezett orvoscsapat sem tudott már segíteni.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!