Tovább terjed a járvány: A legtöbb ország válasza a maszkviselés

A maszkviselés alól az esküvők sem kivételek
A maszkviselés alól az esküvők sem kivételek (Fotó: EPA-EFE)

2020. augusztus 1. [8:22]

Betűméret:                     

Már több mint 17 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak világszerte. A járvány gyorsuló terjedésére maszkviseléssel válaszolnak az országok. Spanyolország teljes szárazföldi területén kötelező a maszk kül- és beltéren egyaránt. További szigorításokat helyeztek kilátásba az Egyesült Királyságban is.

Spanyolországban hatalmas hőség tombol, ami megnehezíti a kötelező maszkviselést.

"Legalább 40 fokos rekkenő hőség van, és a maszkkal elviselhetetlen, hogy bárhova is menjen az ember" - mondta egy madridi nő.

Szintén hatalmas a hőség Olaszországban, azonban kültéren itt nem kötelező maszkot hordani a lakosoknak.

Az Egyesült Királyságban elhalasztják a vesztegzár feloldásának következő lépéseit .

"A fertőzések növekvő száma miatt most rá kell lépnünk a fékre, hogy a járványt ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani. Azt terveztük, hogy augusztus elsejétől fel tudjuk oldani a korlátozásokat, azonban ezt a lépést 15 nappal elhalasztjuk. Nem lesz lehetőség nagy tömegrendezvényekre, és az esküvőket is legfeljebb 30 fővel lehet megrendezni"

- jelentette be Boris Johnson.

A koronavírus-járvány az amerikai középnyugati államokban lángol fel a következő hetekben. A legtöbb újonnan diagnosztizált fertőzést Arizonából és Floridából jelentették.

Japánban májusban oldották fel az országos vészhelyzetet, azonban a fertőzöttek száma elkezdett emelkedni, főképp Tokióban.

"Ha a helyzet súlyosabbá válik, akkor Tokiónak egészségügyi vészhelyzetet kell bejelentenie, ami szigorú lépéseket jelent a koronavírus megfékezésére" – jelentette ki a tokiói kormányzó.

Brazíliában a koronavírus-fertőzötteinek száma meghaladta a 2 és félmilliót és több mint 1100-an vesztették életüket az elmúlt 24 órában. (atv.hu)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!