Merkel-kritikus politikust választott főtitkárnak a német CDU

Paul Ziemiak
Paul Ziemiak

2018. december 8. [11:51]

Betűméret:                     

A volt elnök Angela Merkel kancellár politikájának bírálójaként ismert Paul Ziemiak a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új főtitkára - döntött a párt tisztújító kongresszusa szombaton Hamburgban.

A CDU konzervatív irányzatához sorolt politikust alacsonynak számító, 62,8 százalékos támogatottsággal választották meg a tisztségre.

Az új elnök, Annegret Kramp-Karrenbauer javasolta főtitkárnak, hangsúlyozva: részvétele a CDU megújításában azt is jelezné, hogy nincs megosztottság a pártban.

Paul Ziemiak a szavazás előtti beszédében sürgette, hogy a CDU legyen "a jogállamiság pártja". Arról is szólt, hogy következetesen el kell távolítani az országból a terrorveszélyes külföldieket.

Paul Ziemiak 33 éves, a CDU legfiatalabb főtitkára, eddig a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös ifjúsági szervezetének vezetője volt. A lengyel migráns Szczecinben született, hároméves volt, amikor családja bevándorolt Németországba, németül az új hazájában tanult meg. Az utóbbi években leginkább a szövetségi kormány menekültügyi politikájának bírálójaként hívta fel magára a figyelmet. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!