A Trianon 10 oka c. Youtube-sorozat és a Trianon100 applikáció

2020. május 26. [8:44]

Betűméret:                     

Az Autentika Művészeti Műhely Magyarország feldarabolásának századik évfordulóján mutatja be a Trianon 10 oka c. Youtube-sorozatát. A tíz epizódból álló animációs sorozat célja, hogy a széles közönség is megismerhesse azokat a több évszázados történelmi előzményeket, hatalmi játszmákat, katonai lépéseket és politikai érdekeket, amelyek miatt 1920. június 4-én hazánk kénytelen volt aláírni a trianoni békediktátumot. A rövid epizódok alkalmat adnak arra, hogy a száz esztendővel ezelőtti tragédiával rövid és fogyasztható formában találkozzon a közvélemény, ugyanakkor a kérdést tíz külön oldalról megvizsgálva mégis részletesen lásson bele.
A sorozat grafikusa Mihalik Nikoletta, narrátora Cságoly Kristóf, vágója Schön Balázs, írója és rendezője Märle Tamás, a hangfelvételek a Gresta Mastering Studióban készültek.
Szintén az Autentika Művészeti Műhely megbízásából készül a Trianon100 c. kvízjáték applikáció, ami a Play Áruházból lesz ingyenesen elérhető június 4-től. Az alkalmazás szorosan kapcsolódik a videósorozathoz, minden egyes epizóddal együtt egy új kérdéssorozat jelenik meg, így az applikációt letöltők a videósorozat bemutatása alatt egy közös versenyen vehetnek részt. A Schön Boldizsár által készített applikáció egy másik pályáján pedig folyamatosan próbára teheti majd ki-ki a maga tudását Trianonról és a magyar történelemről.
A Papolczy Balázs által alapított Autentika Művészeti Műhely az említett videósorozattal és applikációval kezdi meg munkáját, de szeretnénk a jövőben is olyan kulturális tartalmakat
készíteni, amelyek könnyen elérhetőek bárki számára az online térben, és a magyar szellemi fejlődést szolgálják. Projektjeinkről a közösségi média legtöbb felületén – Youtube, Facebook, Instagram – tájékozódhatnak.
Az Autentika Művészeti Műhely

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!