Művészeti pályázatot hirdet az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola

Potrebić Tőzsér Gabriella, az iskola igazgatója, a pályázat kiöltlője
Potrebić Tőzsér Gabriella, az iskola igazgatója, a pályázat kiöltlője (Fotó: Szilágyi Edit)

2020. április 6. [16:43]

Betűméret:                     

Nemzetközi pályázatot hirdetett Koronként menő a karantén címmel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola.

A koronavírus ránk nehezedett, hatására az élet elcsendesedett, a megszokott ritmus lelassult. Nemrég még gyerekzsivajtól volt hangos az iskola és osztályzatokkal teli a napló, ma a padokban nem ül senki. Egyszerre sok lett az idő, amit otthon kell tölteni, a magunktól meglopott percek, amelyek során esetleges hobbijainknak éltünk elvesztették varázsukat. „Most amikor nagyon fontos, hogy ne hagyjuk el otthonainkat, iskolánk munkaközössége motiválni szeretné a gyermekeket” – hallottuk Potrebić Tőzsér Gabriellától, az iskola igazgatónőjétől. A pályázat célja, hogy a pályázók maradjanak otthon, tartsák egybe a családot, új értelmet adjanak az életnek és egyedi módon mutassák be, hogyan is lehet eltölteni az időt távol az utca zajától, a munkahely vagy az iskola rutinjától, a megszokottnál eltérő módon, kreatívan.

Pályázni lehet rajzzal, videóval, fotóval, verssel, vagy prózával, a művészet minden ágával. Mindenféle megközelítést és megoldást örömmel látnak.

Pályázhatnak 2-20 évesek, vagy ettől idősebbek határon innen és határon túlról.

Az alkotásokat a stopcorona67@gmail.com e-mail címre várják a járvány megszűnéséig, addig viszont minden beérkező alkotás megtekinthető lesz az iskola FB oldalán, az Instagramon és más médiában is. A legjobbakat díjazni fogják.

„Legyen a művészet sebesebb lázadás és lelkesedés, mint a vírus”! – áll a pályázati felhívásban.

Szilágyi Edit

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!