A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének közleménye

2020. március 25. [12:29]

Betűméret:                     

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége tájékoztatja a mezőgazdasági civil szervezeteket és azok termelőit a következőkről: a kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel és a járvány megelőzésének érdekében a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége falugazdászai 2020.03.17-től határozatlan ideig NEM FOGADNAK ÜGYFELEKET.

De amennyiben bárkinek infórmációra van szüksége, kérdése van, a falugazdászok telefonon, emailben és messengeren keresztül állnak továbbra is rendelkezésükre (segítenek eligazodni a jelenlegi helyzetben) minden munkanapon 7 és 15 óra között!

A falugazdászok elérhetőségeit a honlapunkon találják meg:

http://www.vgazda.com/?page_id=25

Információ a könnyített eljárásról, a hektáronkénti támogatás igénylésénél!

A korona vírus járvány miatt az országban 2020. 03. 15.-től kihirdetett rendkívüli állapot miatt, a Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztérium és a Kifizetési Ügynökség értesíti azokat a mezőgazdasági termelőket, akik 2020-ban eddig nem kérelmezték a hektáronkénti területalapú támogatást, hogy nem kell kérelmezniük, ugyanis az Állami kincstárak fiókintézetei nem fogadják az ügyfeleket.
A Kifizetési Ügynökség a tavalyi 2019-es adatok alapján minden jogosult, bejegyzett mezőgazdasági gazdaságnak ki fogja fizetni a támogatást a 2020-as évre még akkor is, ha azt nem kérelmezte.

Ez azt jelenti, hogy azok a termelők, akik 2019-ben igényelték (kérelmezték) a területalapú támogatást most nem kell hogy elmenjenek az Államkincstár fiókintézeteibe, ugyanis a támogatás közvetlenül kifizetésre kerül a számlaszámukra.

Azok a termelők, akik 2019-ben nem voltak jogosultak a támogatásra (új gazdaságok) illetve nem igényelték a támogatást, de a 2020-as évben jogosultak arra, azoknak a termelőknek sem kell hogy elmenjenek az Államkincstár fiókintézeteibe azonban a következő e-mail címre uap.kabinet@minpolj.gov.rs le kell adniuk az adataikat (teljes név, személyi szám, gazdaság szám). Ez alapján ők is meg fogják kapni a támogatást a rendelettel összhangban.

A gazdaságok bejegyzéséhez kötött halaszthatatlan ügyek intézésénél továbbra is rendelkezésre állnak az Állami Kincstárak, míg a fiókintézetek ideiglenesen megszüntették az ügyfelekkel való működésüket. A Pénzügyminisztérium fióktelepei a következő linken találhatóak: https://www.trezor.gov.rs/src/news/2020_03_18/

Forrás:

A Kifizetési Ügynökség honlapja!

A kijárási tilalom alatt a mezőgazdasági munkálatok elvégzését kérvényezni kell!

A Mezőgazdasági Minisztérium honlapján található két link, amelyen a kijárási tilalom (17-5 óra) idejére kérvényezhető a mezőgazdasági munkák elvégzése: a szántóföldi munkálatokra és a gyümölcstermelőknek van egy felület, illetve a jószágtenyésztőknek, méhészeknek, tejtermelőknek egy másik felület!

A lényeg az, hogy 24 órán belül csak egyszer lehet kérni, egy számítógépről, egy termelőnek a kérelmet!

A falugazdászaink a rendelkezésükre álló információk tükrében fognak Önöknek segíteni telefonon és egyéb elérhetőségeiken, amennyiben hozzájuk fordulnak!

A megértésüket köszönjük! Vigyázzanak magukra és egymásra!

Zenta, 2020.03.25.

Nagy Miklós, a VASZ elnöke

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!