Negyedik nemzetközi folklórfesztivál Óbecsén

(Fotó: Djido)

2019. augusztus 9. [21:57]

Betűméret:                     

Az óbecsei Đido Művelődési Egyesület, a helyi önkormányzat támogatásával negyedik alkalommal szervez nemzetközi folklórfesztivált a város főterén augusztus 13. és 16. között. Az idén a szerbiaiak mellett még 12 ország tánccsoportjai mutatkoznak majd be, összesen 500 résztvevővel.

A fesztivál első napján bulgáriai, mexikói, magyarországi, grúziai, egyiptomi, spanyolországi és koszovói táncosok lépnek fel.

A második napon Franciaország, Oroszország, Románia, Észak Macedónia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, valamint a helyi Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör táncosainak táncában gyönyörködhet a közönség.

A rendezvény harmadik napját a grúziai, oroszországi, egyiptomi, észak macedóniai, szlovéniai és pancsovai táncosoknak tartják fenn.

A negyedik napon régi ismerősökként is köszöntheti a közönség Oroszország, Szlovénia, Egyiptom, Grúzia és velük együtt a házigazdák táncosait .

A fesztivál ideje alatt minden nap 19.30-kor felvonulnak a szereplők, a koncertek pedig 20.30-kor kezdődnek.

A szervezők kisérőrendezvényekként Etno-bazárt ígérnek, valamit a népviseletek kiállítását is. A festők a helyszínen fognak festeni, fő témájuk Vajdasággal kapcsolatos motívumok.

A főteret a zene és tánc fogja uralni és az ilyen alkalmakkor mindig várható sokadalom.

Szilágyi Edit

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!