Orbán Viktor üzent a Nagy-Magyarországot ábrázoló sál kapcsán: „Ne lássunk bele olyat, ami nincs”

2022. november 23. [9:48]

Betűméret:                     

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán reagált a Nagy-Magyarország térképét ábrázoló sáljával kapcsolatos bírálatokra. A kormányfő szurkolói sálját szóvá tették Bukarestben, Zágrábban és Kijevben is - olvasható a kronikaonline.ro összeállításában.

A magyar kormányfő a nagy visszhangot kiváltott eset kapcsán úgy véli, nem szabad belelátni a dolgokba olyat, ami nincs. „A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!” – írta Facebook-oldalán posztolt bejegyzésében Orbán Viktor.

Mint arról beszámoltunk, Magyarországon és a környező országokban is feltűnést keltett, hogy a miniszterelnök stilizált Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló sállal volt látható a magyar és a görög labdarúgó-válogatott vasárnap esti mérkőzését követően. A kormányfő akkor viselte a szurkolói sálat, amikor a 109-szeres válogatottsággal rekordot döntött Dzsudzsák Balázs átnyújtotta neki a mezét.

A román külügyminisztérium revizionista megnyilvánulásként könyveli el a történteket. A tárca közölte Magyarország bukaresti nagykövetével, hogy a külügyminisztérium „határozottan helyteleníti” Orbán Viktor miniszterelnök gesztusát. Tiltakozik a román külügyminisztérium Orbán Viktor „revizionista” sálja miatt Revizionista megnyilvánulásként könyveli el a román külügyminisztérium, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő stilizált Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló sállal volt látható a magyar és a görög labdarúgó-válogatott mérkőzésén - olvasható a kronikaonline.ro összeállításában.

Reagált a történtekre az ukrán külügyminisztérium is, amelynek szóvivője közölte, hogy be fogják hívni a tárcához Magyarország kijevi nagykövetét, Íjgyártó Istvánt. „A revizionista eszmék magyarországi terjesztése nem járul hozzá az ukrán–magyar kapcsolatok fejlődéséhez” – idézte az Index Oleg Nyikolenko külügyi szóvivő posztját. Az illetékes elfogadhatatlannak nevezte Magyarország miniszterelnökének cselekedetét.

Andrej Plenković horvát kormányfő úgy nyilatkozott, nem látta azt a videót, amelyen Orbán Viktor „Nagy-Magyarország-sálat” visel. „Ami a sálakat illeti, én nem láttam, és nem akarok mások sáljával foglalkozni. Ami pedig a Horvátországgal szembeni területi igényeket illeti bárki, így Magyarország részéről is, ezek abszolút elfogadhatatlanok, számunkra ez nem opció” – jelentette ki a horvát miniszterelnök. Zoran Milanović horvát államfő úgy vélekedett, nem kellene reagálni a magyar kormányfő ezen „lépésére”. Szerinte Horvátország szomszédjai közül még mindig Magyarország a legjobb.

Andrej Stancík, a szlovák külügyminisztérium államtitkára szerint a magyar miniszterelnök megnyilvánulása „rendkívül érzéketlen, különösen az ukrajnai háborúra való tekintettel, ugyanis Oroszország birtokba vette az ország területének egy részét”. „Szlovákia egy független és szuverén állam, nem pedig Magyarország része” – közölte a pozsonyi illetékes, hozzátéve, nem tudja elképzelni, hogyan kerülhetett Orbán nyakába „egy ilyen, Szlovákiára nézve sértő sál”. „Az ilyen jellegű történelmi revizionizmus manapság rendkívül veszélyes” – idézte a szlovák külügyi államtitkárt a pozsonyi Új Szó.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Yoga11
2022. 12. 03. [ 12:49 ]

Agyafúrt a miniszterelnök Úr, mégis nem a megfelelően hárított😉. Mert van benne politika, látszik a reakciókból. A mi nincs, az a Nagy-Magyarorság!


Yoga11
2022. 12. 03. [ 12:40 ]

Tanuljuk a betűvetést! 😃😂🤣🙏.... "tessék megjelentetni ezt"


Istvan, teleki tessék megjelentetni ezt
2022. 12. 02. [ 15:00 ]

megszólaltak a magyar gyülölök, hiszen féltik a z elrabolt területeket!!!ÁTOKRÁJUK!!!


Sadafi
2022. 11. 30. [ 16:03 ]

Ők már elmondták, hogy hol tartanak. Na, most .O. V. is.


mukica
2022. 11. 29. [ 22:42 ]

A lopott kabátot heten is féltik, ezért inkább ők kiáltanak azonnal bűnöst, ha valaki emlékeztetni mer tulajdonuk kétes eredetére.


Yoga11
2022. 11. 29. [ 18:54 ]

Hm🤨 " A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!” Tetszett volna világtérképet ábrázoló sálat akasztani a nyakába miniszterelnök Úr! 😡 Ez így bizonyítvány magyarázás!


Istvan teleki
2022. 11. 29. [ 17:03 ]

Tehát most meglátszikmennyire tartják tiszteletben a jószomszédságot a környezö magyar gyülölö országok,akiknek nyaliznak amagyar politikusok!!! TESSENEK MÁR ODAFIGYELNI, HOGY KIKKEL VAGYUNK SZEMBEN!!! NE PEDIG A JÓSZOMSZÉDSÁGRÓL SZAVALJUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!