Jogosítványa miatt a figyelem középpontjába került Novák Eduárd romániai sportminiszter

(Fotó: kronikaonline.ro)

2022. november 21. [19:46]

Betűméret:                     

Gépkocsivezetői jogosítványa kapcsán került egy feljelentés nyomán a figyelem középpontjába Novák Eduárd, a román kormány sportminisztere, akit az Országos Spor-t és Ifjúsági Szakszervezet többszörös törvénysértéssel vádolt meg és jelentett fel a hatóságoknál.

A szakszervezet amiatt tett feljelentést Novák Eduárd ellen, hogy a miniszter még 2021 júniusában magáncélra használta, és rokkantsága miatt vélhetően jogtalanul vezette a minisztérium egyik gépkocsiját, amellyel balesetet okozott, a kárt nem térítette meg, az ügyet pedig megpróbálta elkendőzni. A szakszervezet a részletes közleményéhez csatolta azt az átiratot is, amelyben a főügyészség a múlt héten igazolta, hogy a feljelentése nyomán többek között jogosítvány nélküli gépkocsivezetés ügyében folytat vizsgálatot. Az ügyészség azonban nem részletezte, hogy pontosan ki a vizsgált személy.

A paralimpiai bajnok miniszter, akinek egy 19 éves korában elszenvedett gépkocsibaleset következtében amputálni kellett az egyik lábfejét, a Digi24 hírtelevíziónak elmondta: a végtagját pótoló protézissel szerezte meg 23 éve a gépkocsivezetői jogosítványt, amelyet az illetékes román hatóság állított ki számára. Az orvosok úgy találták, hogy nem csak fogyatékkal élők számára átalakított járműveket vezethet. Hozzátette: a jogosítványa legutóbbi megújításakor is orvosi ellenőrzésen esett át, amelyen az illetékesek mindent rendben lévőnek találtak.

A tavaly nyáron történt baleset körülményeiről csak annyit mondott, hogy a szolgálati helyére tartott, megbetegedett sofőrje helyett maga ült a szolgálati gépkocsi volánjához, és nekikoccant az előtte hirtelen fékező gépkocsinak. Hozzátette: szó sem volt az ügy elkendőzéséről, értesítették a rendőrséget.

A miniszter egyben sérelmezte, hogy a sportszakszervezet több mint egy éve a lejáratásával foglalkozik.

"Ez csak egyike azoknak a kísérleteknek, amelyekkel megpróbálnak lejáratni, és megakadályozni abban, hogy szilárd kereteket építsek a teljesítmény növeléséhez, a romániai sport fejlesztéséhez" - állapította meg a hétfő délután közzétett Facebook-üzenetében Novák Eduárd romániai sportminiszter. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!