Potápi: Nagy az érdeklődés a külhoni magyar egészségügyi szakembereknek szóló képzések iránt

Potápi Árpád János
Potápi Árpád János (Fotó: Facebook)

2021. február 22. [11:40]

Betűméret:                     

Nagy az érdeklődés a Nemzetpolitikai Államtitkárság által indított, külhoni magyar egészségügyi szakembereknek szóló februári online képzések iránt, amelyek a Bethesda Gyermekkórház és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának szakmai irányításával valósulnak meg.

Potápi Árpád János államtitkár felidézte: a 2021 a nemzeti újrakezdés éve keretében a Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus hónapokat tart, amelyek részeként február a gyermekegészség hónapja. Kiemelte: a havi tematika jegyében négy héten át tartó online képzéssorozat hirdettek külhoni magyar gyermekorvosok, ápolók, pszichológusok számára, amelyek február 5-26. között zajlanak.

Az államtitkár elmondta: a képzések iránt rendkívül nagy az érdeklődés, egy-egy alkalmon több mint 200 külhoni szakember vesz részt, de jelentős számban kapcsolódnak be laikusok, érdeklődők is. Hozzátette: a sorrendben harmadik, múlt hétvégén tartott képzést Hit és gyógyulás címmel rendezték meg, amely rendkívül érdekes témát, a hit gyógyulásban és gyógyításban játszott szerepét járta körbe.

Potápi Árpád János kiemelte: “A járványhelyzet idején is egységes nemzetben gondolkodunk. Fontosnak tartjuk, hogy a jelenlegi nehéz időszakban azoknak nyújtsunk segítséget, akikre a legnagyobb teher hárul: az egészségügyi dolgozóknak.” Hozzátette: a magyarországi jó gyakorlatoknak az egész régióban való meghonosítása által nemcsak a külhoni magyar egészségügyi szakemberek gazdagodnak új ismeretekkel, hanem erősödnek a határokon átívelő szakmai és baráti kapcsolatok is.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!