A mai naptól lehet jelentkezni a kárpátaljai magyarság digitális felzárkóztatását segítő programra

2020. szeptember 1. [15:24]

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a kárpátaljai szociális programcsomag részeként idén második alakalommal hirdeti meg a Kárpátalja magyarlakta településein élők digitális felzárkóztatását elősegítő programját.

A program keretösszege 15 millió Ft, lebonyolítója a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványa.

A program célja a Kárpátalja magyarlakta településein élők digitális felzárkóztatásának elősegítése. A program keretében természetes személyek, és az idei évtől már kárpátaljai magyar közintézmények is nyújthatnak be pályázati igényt széles sávú optikai hálózathoz való csatlakozásra és egy havi előfizetés költségeinek biztosítására. A pályázati felhívás aktualitása, hogy a széles sávú internetelérés a járványhelyzetben nagyban elősegíti a magyar diákok távoktatásban való részvételét.

A kérelmeket a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványának regionális irodáiban lehet benyújtani. Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 30.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság kiemelten fontosnak tartja, hogy a nemzeti összetartozás évében megkülönböztetett figyelmet fordítson a jelenleg legnehezebb helyzetben lévő nemzetrész, a kárpátaljai magyarság támogatására, és minél több olyan eszközzel és programmal segítse a helyi magyar közösséget, amely hozzájárul a járványhelyzet minél könnyebb átvészeléséhez és a közösség szülőföldön való boldogulásához.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!