Sólymos László váltja Bugár Bélát a felvidéki Most-Híd vegyespárt élén

Sólymos László a Híd új elnöke. A párt legmagasabb szerve a párt fiatal generációjából választotta meg alelnökeit. Alelnökké választották Agócs Attilát Fülek polgármesterét, Tóth Mariánt Tardoskedd polgármesterét, Pataky Károlyt Királyhelmec polgármesterét és Michal Goriščákot Felsővízköz alpolgármesterét
Sólymos László a Híd új elnöke. A párt legmagasabb szerve a párt fiatal generációjából választotta meg alelnökeit. Alelnökké választották Agócs Attilát Fülek polgármesterét, Tóth Mariánt Tardoskedd polgármesterét, Pataky Károlyt Királyhelmec polgármesterét és Michal Goriščákot Felsővízköz alpolgármesterét (Fotó: Facebook / Most-Híd (Híd-Most))

2020. május 30. [16:30]

Betűméret:                     

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották meg pártelnöknek a lemondott Bugár Béla utódjául a szlovák-magyar vegyespárt füleki kongresszusán szombaton - jelentette be a párt Facebook profilján.

A Most-Híd alapító elnöke, Bugár Béla azután mondott le tisztségéről, hogy a párt a február végi parlamenti választásokon 2,05 százalékos eredményt elérve kívül rekedt a pozsonyi parlamenten. Sólymos a megválasztását követően nyilatkozva azt mondta: pártja folytatni fogja az eddigi értékei - a kölcsönös tisztelet, a tolerancia és a békés együttélés - mentén való politizálást. Hozzátette: a párt politikájában a jövőben az eddiginél jelentősen nagyobb teret kell kapniuk a fiatalabb generáció képviselőinek. Sólymos néhány héttel ezelőtt annak a véleményének adott hangot, hogy a Most-Hídnak és a Magyar Közösség Pártjának együtt kellene működnie annak a helyzetnek a megoldásán, hogy a megosztottság miatt a parlamenti választásokon egyikük sem jutott be a szlovák törvényhozásba. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!