SZNT: A koronavírus-járvány miatt kevesebben írják alá a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést

2020. március 18. [11:30]

Betűméret:                     

Kevesebben írják alá a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiók védelméért indított európai kezdeményezését a koronavírus-járvány miatt - közölte a tanács külügyi biztosa szerdán az M1 aktuális csatornán.

Dabis Attila elmondta: három héttel ezelőtt egy nap alatt kilencezer aláírás érkezett az online felületen, az elmúlt egy hétben pedig összesen nem sikerült ennyit összegyűjteni.

Ennek hátterében egyrészt az áll, hogy a papíralapú aláírásgyűjtés ellehetetlenedett, másrészt az, hogy a téma lekerült a nyilvánosság napirendjéről - vélekedett.

Kiemelte: az online aláírások száma jelenleg 230 ezer, ezért ahhoz, hogy május 7-ig összegyűljön a szükséges egymillió támogató, napi 15 ezer aláírásra van szükség.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló EU-s kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel. Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és idén május 7-éig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!