A Vajdasági Mentorprogram negyedik évadának nyitórendezvényét tartották meg

Dr. Pásztor Bálint jelentette be, hogy hamarosan megjelenik a Prosperitati új pályázata is
Dr. Pásztor Bálint jelentette be, hogy hamarosan megjelenik a Prosperitati új pályázata is (Fotó: Vajdaság Ma)
Hajnal Virág, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának stratégiai főosztályvezetője
Hajnal Virág, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának stratégiai főosztályvezetője (Fotó: Vajdaság Ma)

2024. május 14. [17:56]

Betűméret:                     

Topolyán tartották a Vajdasági Mentorprogram idei nyitórendezvényét. A résztvevők elkezdték a munkát, amely során szakmai tanácsokkal látják el őket, valamint építhetik kapcsolati hálózatukat is.

Idén negyedik alkalommal indította el a Vajdasági Mentorprogramot a Prosperitati Alapítvány és Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesületével együttműködve. A nyitóeseményre a topolyai TSC Arénában került sor kedden délelőtt. Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke is jelen volt a topolyai eseményen és elmondta, hogy Pásztor István kezdeményezésére 2019-ben a került első alkalommal meghirdetésre a mentorprogram. Most már a negyedik évadot hirdetik meg, ami azt bizonyítja, hogy az elképzelés találkozott a vállalkozók vágyaival, terveivel.

A Prosperitati Alapítvány és a VMSZ is sokat tett annak érdekében, hogy összekovácsolódjanak a vállalkozók, hogy szimbiózis alakuljon ki a politikai szféra, a vállalkozói szféra, illetve a kultúra területén is – fogalmazott a VMSZ elnöke. A tavaly év végén kiírt pályázatok hamarosan elbírálására kerülnek, és új pályázat kiírására is sor kerül a közeljövőben - tette hozzá dr. Pásztor Bálint.

Hajnal Virág, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának stratégiai főosztályvezetője rámutatott, hogy az első három évad során több mint harminc mentort és több mint 150 mentoráltat sikerült bevonni. Fontosnak nevezte, hogy a külhoni magyar vállalkozókkal foglalkozzanakk, mert a magyar vállalkozók a külhoni magyar közösségeknek meghatározó szereplői olyan szempontból, hogy a saját megélhetésüket biztosítják szülőföldön, és számos munkavállalónak adnak munkát.

Szatmári Adrián, Topolya Község polgármestere hangsúlyozta, hogy az önkormányzat számára kiemelten fontos a gazdaság fejlesztése. Kiemelte, hogy tavaly a topolyai község önkormányzata is megindított egy gazdaságfejlesztési programot. Akkor 13 szerződést írtak alá, és 1,2 millió dinár értékben támogatták a gazdasági szereplőket. Idén az eszközöket megduplázták, hamarosan megjelenik a pályázat is.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!