Mától igényelhető az állami támogatás elektromos jármű vásárlásához

(Fotó: blic.rs)

2024. február 12. [9:29]

Betűméret:                     

Hétfőtől lehet pályázni a környzetevédelmi minisztériumnál elektromos járművek állami támogatással történő vásárlására. A támogatás 250-től 5000 euróig terjed, a pályázat beadási határideje október 31. Jogi személyek, vállalkozók és természetes személyek egyaránt jogosultak a kedvezményes járművásárlásra.

Az elektromos járművek vásárlására vonatkozó állami támogatásra a költségvetésből 1,45 millió eurót, azaz mintegy 170 millió dinárt különítettek el. A kapott támogatás összege a megvásárolni kívánt jármű típusától függ.

A segédmotoros kerékpárok és triciklik esetében a támogatás összege 250 euró dinár ellenértéke, elektromos motorkerékpárok, nehéz triciklik és négykerekűek (400 kg felett) vásárlása esetén az összeg 500 euró, míg a legfeljebb kilenc férőhelyes, személyszállításra szolgáló jármű, valamint a 3,5 tonnát meg nem haladó, kizárólag elektromos meghajtású teherjárművek esetében az állami támogatás összege 5 ezer euró dinár ellenértéke. Az idei évben a korábbiakkal ellentétben kizárólag elektromos járművek vásárlását támogatják.

A kérelem benyújtható személyesen, vagy postai úton. Amennyiben mindent rendben találnak a dokumentációval, úgy határozat születik a támogatások odaítéléséről, és azt átadják a jármű eladónak vagy lízingcégnek – áll a környeztvédelmi minisztérium tájékoztató közleményében. Bővebb információ a minisztérium honlapján olvasható.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!