Pénzügyminisztérium: A 10 ezer dináros egyszeri támogatásra a rendkívüli tanulók is jogosultak

(Fotó: Shutterstock)

2023. december 1. [11:18]

Betűméret:                     

A középiskolásoknak nyújtandó egyszeri, 10 ezer dináros állami támogatásra jogosultak azok a tanulók is, akik rendkívüli úton folytatják tanulmányaikat, illetve, akik egyházi vagy katonai iskolába járnak.

Nincs viszont joguk a támogatásra azoknak, akik szerb állampolgárok ugyan, de külföldön járnak középiskolába, valamint azoknak sem, akik átképzés illetve utóképzés miatt iratkoztak be valamelyik középfokú oktatási intézménybe.

Amennyiben egy középiskolás két iskolában, pl. a “rendes” középiskola mellett zenei középiskolában is tanul, nem jogosult kétszeri támogatásra.

Ma kezdik a szociális segélyre jogosultak egyszeri támogatásának kifizetését is

Mindazoknak, akik szociális segélyre jogosultak, az állam egyszeri, 10 ezer dináros anyagi támogatást nyújt, amelynek kifizetése ma kezdődik.

A szociális védelem területén minden olyan jogosult részesül ebben a támogatásban, aki ezt a jogát november 24-ig megvalósította.

A támogatást megkapják azok, akik megvalósították a szociális segélyre való jogot, illetve amennyiben családi segélyről van szó, a családtagok is, akárcsak azok, akik a gondozási és betegápolási segélyre való jogot valósították meg, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!